SRPSKI avio-prevoznik „Er Srbija“ je među retkim kompanijama koje ovog trenutka mogu da sleću na ruske aerodrome

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: novosti.rs

SRPSKI avio-prevoznik „Er Srbija“ je među retkim kompanijama koje ovog trenutka mogu da sleću na ruske aerodrome

Foto: ilustracija-pixabay

Već danas, iz Beograda će put Moskve naši avioni leteti dva puta dnevno. Kako se vidi iz rezervacionog sistema ove kompanije, u petak će ovim pravcem krenuti tri letelice.

Većina putnika iz Evrope, procenjuju stručnjaci, odabraće rutu preko Bliskog istoka i velike kompanije poput „Katar ervejza“, „Turkiš erlajnsa“ i „Emirejtsa“.

Srpski avioni lete preko Mađarske, Poljske i Litavnije. Putuje se oko tri sata i deset minuta, što je znatno kraće od letova bliskoistočnih kompanija, stoji na portalu novosti.rs.

Na ovu rutu, kada ne leti za Njujork, preusmeren je i najveći avion našeg prevoznika – „erbas 330“.

Zbog ove situacije smo, igrom slučaja, retka zemlja koja nije uvela ili dobila sankcije. Avioni registrovani u Srbiji mogu da lete ka Rusiji – ističe Petar Vujinović, urednik vazduhoplovnog portala „Tango siks“.

Nacionalna avio-kompanija neće profitirati, budući da je imala gubitke u kovidu. Ono što će se dogoditi jeste veoma veliki porast broja putnika koji će „Er Srbija“ imati za Moskvu i iz Moskve. Iako je globalno to mali procenat, za našeg prevoznika će to biti mnogo. „Er Srbija“ će uvesti mnogo više polazaka ka Moskvi. Avio-karte će biti, zbog dosta kapaciteta, čak i veoma povoljne.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA