U Ćupriji u četvrtak i petak održan 12. NOU fest

U sportskoj hali ADA u Ćupriji je u četvrtak, 21. i u petak, 22. marta 2024. godine održan 12. po redu Regionalni sajam nauke, obrazovanja i umetnosti u organizaciji NOU tima, a pod pokroviteljstvom Opštine Ćuprija.

Foto: Saša i Matija Dušan Prokić

Prvog dana, u ćetvrtak, 21. marta u sportskoj hali Ada okupili su se predstavnici visokoškolskih ustanova, fakulteta i univerziteta Šumadijsko-Pomoravskog okruga a i šire.

Svoje obrazovne ustanove posetiocima iz Ćuprije, Paraćina, Jagodine i okolnih gradova predstavili su se Gradjevinsko arhitektonski fakulrtet u Nišu, Akademija visoko medicinskih strukovni studija u Ćupriji, Pravni fakultetu i Kragujevcu, Nišu, Poljoprivredni fakulteti, Kriminalistički fakulteti, Univerziteti u Beogradu, Pedagoški fakultet u Jagodini i mnogi drugi.

Srednjoškolcima i budućim studentima su predstavnici rado izlazili u susret i objašnjavali sve pojedinosti oko upisa i prijemnih ispita, kao i šta ih očekuje posle završenih studija, koje poslove mogu obavljati.

Povezani članci: U HALI SPORTOVA „ADA“ U ĆUPRIJI BIĆE ODRŽAN 12. SAJAM OBRAZOVANJA “NOUFEST 2024”

Drugog dana Sajma, 22. marta posetioci su mogli da pogledaju programe srednjih škola na ovom području i tako lakše odaberu svoje buduće zanimanje. Predstavile su se škole iz Ćuprije-Gimnazija, Tehnička, kao i Medicinska škola, a tu su bile i Tehnološke škole iz Jagodine i Paraćina, Poljoprivredno veterinarska škola u Svilajncu, Tehnička škola u Despotovcu, EGŠ Nikola Tesla u Jagodini, Dom učenika „Srećno“ iz Ćuprije i ostale škole iz Ćuprije, Paraćina, Jagodine, Despotovca i Svilajnca.

Na Sajmu je bilo i petoro učenika iz Turske, Rusije, Italije i Indonezije, koji su bili gosti učenika Gimnazije iz Ćuprije, na programu međunarodne razmene – Interkultura, i koji su tom prilikom pokazali delove kulturne tradicije zemalja iz kojih dolaze.

Više o tome koje su škole učestvovale na sajmu za pprotekla dva dana možete se informisati na sajtu NOU tim-a, gde možete pogledati i ponudu ovih škola i fakulteta, klik OVDE.

Odlična organizacija, ljubaznost, srdačna dobrodošlica grada domaćina, Ćuprije, samo su neki od razloga da i sledeće godine dodjete i posetite Sajam obrazovanja, jedinstven po koncepciji i inovativnosti, ne samo u ovom delu Srbije, već i van granica naše zemlje.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

BIZNIS REČ DRUŠTVO VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA