„Za ABA ligu: Spartak osvaja tesnu pobedu nad Vojvodinom!“

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Andrea Dobrosavljević

Prvoj utakmici finala NLB ABA lige 2, pred 6.000 navijača, ekipa Spartak Office Shoes u gostima je trijumfovala nad timom Vojvodina mts u Spens areni u Novom Sadu.

Foto: Dragana Stjepanović

Pobeda je važan korak ka potencijalnom ulasku u ABA ligu za Spartak Office Shoes u narednoj sezoni, pri čemu će ključnu ulogu igrati njihov međusobni skor.

Spartaku je potrebna minimalna razlika od jednog poena ili više u revanšu kako bi obezbedili mesto u regionalnoj eliti. Sa druge strane, Vojvodina ima šansu samo ako u revanšu 16. maja u Subotici pobedi sa dva ili više poena razlike.

Veći deo meča Spartak je kontrolisao igru sa dvocifrenom prednošću, ali je Vojvodina uspela da se vrati u finišu utakmice i zadrži minimalni zaostatak, ostavljajući otvorenu mogućnost za plasman u ABA ligu.

Najistaknutiji igrači Spartaka u ovom meču bili su Luka Cerovina sa 13 poena, Nemanja Gordić sa 11 i Filip Barna sa 10 poena.

Na strani Vojvodine, Petar Rakićević je bio najefikasniji sa 19 poena, dok su Stefan Savić i Džared Kaningem dodali 15, odnosno 14 poena.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SPORT SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA NOVI SAD