OBAVEŠTENjE POVODOM NAJAVLjENE HIDROMETEOROLOŠKE PROGNOZE

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: O.D.

Na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju se na području Srbije, lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i pojavom grada, u sredu (08.05.2024.) i četvrtak (09.05.2024.).

U sredu (08.05.) i četvrtak (09.05.) očekuje se nestabilno vreme, mestamično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, a ponegde u jugozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije i sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama, praćenim sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina za kratko vreme (većem od 20mm za 3 h).

S obzirom na najavljenu promenu vremena, može se očekivati u zoni lokalnih pljuskova mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava.

Takođe, može doći do problema u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije, rizika od grana koje se lome sa drveća, i potencijalne opasnosti, od uništenja krovova na zgradama.

Postoji i rizik od udara groma koji može izazvati probleme u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju i inicirati pojavu vatre i predstavljati opasnost za život ljudi i životinja.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA