Izložba fotografija „Za srpsku vojsku-jedna zaboravljena priča“ u Topoli

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: MEDIA PS/kct.rs

Dr Mila Mihajlović – istoričar, umetnik, novinar i prevodilac Gimnaziju je završila u Zrenjaninu, a fakultet u Rimu, Konzervatorijum „Santa Ćećilija” – odsek solo pevanja.

Otvaranje izložbe fotografija iz istoimene knjige dr Mile Mihajlović „Za srpsku vojsku-jedna zaboravljena priča“ je 14. maja u 19 časova u holu Kulturnog centra Topola.

Magistrirala je u Beogradu, Fakultet muzičkih umetnosti, mentor Zvonimir Krnetić. Doktorirala sa najvišom ocenom na temu „Kulturno pamćenje tršćanskih Srba”, mentor prof. dr Milivoje Pavlović. Član je UKS, UNS, i Istorijske sekcije Srpskog lekarskog društva.

Autor je preko deset knjiga od kojih su neke prevedene na strane jezike. Svečanim predstavljanjem njene knjige „Za srpsku vojsku – jedna zaboravljena priča” u izdanju Generalštaba italijanske vojske, država Italija je zvanično otvorila obeležavanje 100-godišnjice od početka Prvog svetskog rata.

Dobitnik je Nagrade Grada Zrenjanina za 2012, Specijalne nagrade žirija italijanske književne nagrade „Čeruljo” za 2014, priznanja UKS „Blagodarje” za 2014, Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2017. godinu.

Za knjigu „Kulturno pamćenje tršćanskih Srba” dobitnik je povelje „Rastko Petrović” 2017, za najbolje prozno delo godine. Predsednik Republike Srbije odlikovao ju je Sretenjskim ordenom za zasluge 2022. godine. Živi i radi u Rimu.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA