POČEO PROGRAM STRUČNE PRAKSE ZA 16 MLADIH LjUDI

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor:O.S.

Opština Svilajnac u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje ove godine je 14. put zaredom obezbedila sredstva za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja.

Foto printscreen:O.S.

Program stručne prakse u narednih godinu dana proći će 16 pripravnika, a njihove prve ugovoru o radu uručio im je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović:
„U proteklih 14 godina više od 200 mladih ljudi prošlo je kroz program stručne prakse, a gotovo sto njih ostali su i nakon toga na svojim radnim mestima i danas su nosioci razvoja opštine Svilajnac. Mnogi od njih sada rade na odgovornim i važnim radnim mestima, a počeli su preko ovog programa. Ovo je njima prilika da steknu prva radna iskustva u struci, a ustanovama u kojima će obavljati stručnu praksu prilika da unesu novu energiju i osposobe i obuče ove mlade ljude“ – izjavio je Milanović.

Jelena Jakšić, diplomirani inženjer građevine, jedna je od ovogodišnjih pripravnica, koja je rekla da je naročito raduje što će svoja prva iskustva sticati baš u svom gradu:
„Ovo je šansa da svoje znanje primenimo i unapredimo kroz praksu. Drago mi je što opština Svilajnac brine i podstiče svoje mlade ljude da rade i doprinose u svojoj sredini“ – izjavila je ona.

Program stručne prakse namenjen je nezaposlenim licima sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem. Traje 12 meseci, a njegovu realizaciju finansira opština Svilajnac, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC