Kristina KIKA Vasić iz Paraćina finalista prestižnog muzičkog takmičenja u Madjarskoj !!!

  • Autor: Ž. Prokić

06/12/2020

Malena Kristina, KIKA Vasić, osmogodišnja devojčica, kada je vidite, na prvi pogled, pomislite, da je na trenutak došla iz neke bajke, sa svojom plavom kosicom i nežnim pogledom, mala, tanana princeza.


Foto-privatna arhiva, uz dozvolu porodice Vasić

Ali, to traje samo dok ne uzme svoj saksofon u ruke. A onda tek shvatite zašto je zovu Malo čudo, mala devojčica, koja sa tolikim entuzijazmom i ljubavlju, a bogami i silinom, svira ovaj, nimalo lak instrument.

Kristinin tata skromno kaže da je Kika je počela da svira saksofon sa tri i po godine, a da je za sve uspehe koje je postigla zaslužan njen nastavnik, Tomislav Milosavljević, koji je sada u penziji ali i dalje radi sa njom a dodaje da to što ona svira saksofon ima veze i sa mamom Milicom. Ljubav prema saksofonu, čini se, da je, takoreći, urodjena… Naime, Kristinina mama, Milica Pošarac Vasić, radi u paraćinskoj muzičkoj školi kao korepetitor, i dok je malu Kiku nosila u stomaku, radila je baš sa mladim saksofonistima. a to je dovoljno da Kika upija zvuke u maminom stomaku, i gle čuda, danas svira baš -saksofon.

Njen, inače veoma posvećen i ambiciozni nastavnik Tomislav, koji je bio siguran u njen neosporan i raskošan talenat, spremio ju je za prvi koncert pred publikom, u prostorijama škole, a sa pet godina je već svirala u prepunom pozorištu. Sa šest godina je svirala na svom prvom međunarodnom takmičenju i time postala najmlađi nagrađivani saksofonista u Srbiji (verovatno i šire), a žiri je mislio da je u pitanju štamparska greška kada su videli njeno godište.„Kristina ide u treći razred osnovne škole. Prošle godine je pobedila na saksofonijadi u Smederevu u kategoriji gde su sva deca bila minimum 4 godine starija od nje. Osvojila je puno prvih i laureat nagrada. Kada je u pitanju ovaj talent show u Madjarskoj, prvo je održan kasting u Srbiji gde se prijavilo 62 takmičara, sa različitim instrumentima i godišta (do 20godina). 

Izbor je sužen na 30 najboljih, a njih tridesetoro su svirali u kasting emisijama koje su takodje prikazane na RTS-u (bile su tri eoizode ), i izabrano je četvoro pobednika koji su otputovali u Madjarsku na završni i glavni deo gde su doputovala još po četiri deteta iz svake države (ukupno 5 država)“, ponosno nam je ispričao njen tata Boban u razgovoru za naš portal MEDIA PS.

 Kristina je svirala u drugom polufinalu i plasirala se u finale.  Sada preostaju još dve epizode i borba za pobedu. Ona je najmlađa od svih, kao što je i do sada uvek bila najmlađa i svuda izaziva oduševljenje i nevericu jer niko ne očekuje da ova malena devojčica zasvira tako dobro i tako zrelo i da se pritom čuje fantastičan zvuk.

Evo linkova strana male Kristine, gde možete pratiti njen rad:

Facebook profil — Kika mali Veliki saksofonista

Instagram— @kikorikasax

Youtube kanal—KiKa


I, za kraj ovog razgovora, moramo vam otkriti da je našu pažnju privukao i njen mali brat, koji nema ni pune tri godine, a već svira sa svojom starijom sekom, tako da možemo sa pravom reći da je ova mala porodica Vasić, pravi rasadnik talenata, uz dokaz da su geni čudo, i da će uz veliku ljubav pored toga, mala Kika biti neko o kome će se tek pričati.

ESTRADNI KUTAK VESTI GRADA PARAĆIN