Građani iz gotovo svih gradova u regionu posetili su veliki regionalni Sajam zapošljavanja u Svilajncu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S./MEDIA PS

Građani iz gotovo svih gradova u regionu posetili su veliki regionalni Sajam zapošljavanja u Svilajncu, na kome je više od 20 kompanija i firmi potraživalo više od 300 radnika.%

Kancelarija za dualno obrazovanje Vlade Republike Srbije i Opština Svilajnac održali su promociju dualnog obrazovanja učenicima koji ove godine biraju i upisuju srednje škole, s obzirom da su stručna radna snaga i koncept dualnog obrazovanja koji se već sedam godina uspešno sprovodi u Svilajncu jedan od prednosti Svilajnca u privlačenju stranih investicija.

Sajam je održan u subotu, 20. aprila 2024. godine u Sportskoj hali u Svilajncu a zvanično Sajam su otvorili predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje dr Gabrijela Grujić.

„Privreda Svilajnca ima kapacitete da zapošljava radnike iz celog regiona. To je rezultat decenijskog rada na razvoju industrijskih zona i kompletne logističke podrške investitorima“ -izjavio je Milanović.

Dr Gabrijela Grujić izjavila je da je Svilajnac jedan od najboljih primera dobre prakse u sprovođenju dualnog obrazovanja, jer danas već imamo zaposlene mlade ljude u svilajnačkim kompanijama, koji su završili obrazovanje po dualnom sistemu.

Pogledajte video koji se nalazi na facebook stranici Opštine Svilajnac

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC