Biće dosta izmena i pozitivnih stvari u narednom periodu, od ukidanja M4 obrasca, obračunavanja penzija kada nedostaje određeni broj godina !!!

09/09/2018

[views]

Ministar za rad Zoran Ðorđević ponovio je danas da će uskoro biti ukinuti kazneni poeni za one koji u penziju odlaze sa benficianim radnim stažom, što će, kako je rekao, ispraviti nepravdu koja je naročito pogađala rudare.

 
trong>Ðorđević je, gostujući na Pinku, rekao da kazneni poeni postoje u celoj Evropi i da ni kod nas neće biti potpuno ukinuti.

– Kada neko nije ispunio uslove za punu penziju, mora da ima umanjenje penzije. Onda bi u budućnosti svi hteli da idu ranije u penziju.

Kaže da će biti ukinuti kazneni poeni za one koji imaju beneficirani radni staž, kao što je, na primer, slučaj sa rudarima, koji ranije idu u penziju upravo zbog beneficiranog staža

Ministar za rad kaže da u Srbiji ima 1,75 miliona penzionera, a 2,9 miliona zaposlenih.

Najavljuje da će biti dosta izmena i pozitivnih stvari u narednom periodu, od ukidanja M4 obrasca, obračunavanja penzija kada nedostaje određeni broj godina, na primer kod ljudi koji su radili u bivšim jugoslovenskim republikama, gde će se donositi mnogo brže rešenja, uvodi se digitalizacija i drugo

EKONOMIJA