Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom u opštini Ćuprija proglašena je VANREDNA SITUACIJA !!!

16/11/2020

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom u opštini Ćuprija proglašena je vanredna situacija, odlučeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.


trong>Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Pomoravlje”, u Ćupriji je zaključno sa 14. novembrom registrovano 111 slučajeva infekcije, od 212 uzorkovanih i testiranih osoba. Od poslednjeg preseka, za jedan dan evidentirano je još 12 korona pozitivnih Ćupričana. Broj preminulih od početka meseca i dalje je tri.


Kako stoji na portalu TV Pomoravlje, u periodu od 1. do 14. novembra u celom Pomoravskom okrugu uzorkovano je i testirano 1120 lica, od kojih 568 ima pozitivan nalaz, a od posledica bolesti preminule su 43 osobe.

U Opštoj bolnici Ćuprija u ovom trenutku popunjeno je dve trećine kapaciteta. Prema rečima dr Ivana Milojevića, zamenika direktora ove ustanove, na bolničkom lečenju od kovida-19 nalazi se 68 pacijenata. 

Najviše ih je iz Svilajnca 26, njih 19 je iz Ćuprije, a ostatak čine pacijenti iz Rekovca, Despotovca, Jagodine i Paraćina. Dr Milojević navodi da je juče u kovid ambulanti obavljeno 39 pregleda, a danas do 15 časova pregledano je još 20 lica.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA