Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Despotovac održana 18. novembra !!!

  • Izvor: Gradskevesti.com

16/11/2020

Despotovac- Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Despotovac održana je danas, 18. novembra 2020.godine, sa početkom u 10 časova u prostorijama Narodne biblioteke “Resavka škola” u Despotovcu. 


to: gradskevesti.com

Sednicom je predsedavao Komandant štaba – predsednik opštine – Nikola Nikolić, a sednici su prisustvovali i zamenik Komandanta štaba – zamenik predsednika opštine Nenad Jovanović, kao i predsednik Skupštine Opštine – doktor Zlatko Marjanović.

DNEVNI RED:

  1. Pripreme za nastupajući zimski period 2020/2021 godine – KSP “STAN” JP Despotovac
  2. Poslovnik o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije Despotovac
  3. Aktuelna epidemiološka situacija na teritoriji opštine Despotovac
  4. Tekuća pitanja

Izveštaj o stanju iz svojih nadležnosti podneli su direktori javnih preduzeća KSP “STAN” JP i Dom zdravlja Despotovac. Kako je naveo Vladan Jovković, Javno-komunalno preduzeće je spremno za predstojeće zimsko održavanje puteva, sa izabranim podizvođačem radova.

Drugom tačkom dnevnog reda donet je Zaključak kojim se usvaja Poslovnik o radu štaba za vanredne situacije, usklađen sa novim zakonom.

Direktor Doma zdravlja – doktor Miodrag Rajić podneo je izveštaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji opštine Despotovac: ukupan broj sa pozitivnim nalazom je 27 lica, od kojih je 7 lica hospitalizovano, dok se preostalih 20 nalaze u kućnoj izolaciji, sa blažim kliničkim slikama.


Štab za vanredne situacije naložio je KSP “STAN” JP da nastave sprovođenje mera dezinfekcije javnih površina: glavnih ulica, trotoara, a naročito oko zgrade Doma zdravlja, stacionara, Kovid ambulante, škola i predškolskih ustanova. Takođe, potrebno je da i dalje na raspolaganju budu cisterne sa dezinfekcionim sredstvima kako bi upravnici zgrada, odgovorna lica javnih objekata i građani mogli besplatno da ih preuzmu u cilju sprovođenja dezinfekcije.

Iz Štaba za vanredne situacije smtraju da još uvek nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije, ali će se sprovesti pojačana kontrola ugostiteljskih i drugih objekata, kako po pitanju propisanog radnog vremena, tako i po pitanju poštovanja propisanih epidemioloških mera.

VESTI GRADA DESPOTOVAC