Obaveštenje o nastaloj situaciji na gradskoj deponiji u periodu od 22.10.2022. godine do 24.10.2022. godine

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Izvor: JKP Čistoća Kraljevo /Darija Petrović

U subotu, 22.10.2022. godine, oko 19.00 časova, izbio je požar na gradskoj deponiji i to na više lokacija. Osnovano se sumnja da su požar izazvala lica koja bez dozvole ulaze na deponiju i skupljaju sekundarne sirovine.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća” Kraljevo je odmah reagovalo i pristupilo gašenju požara sa dve cisterne, kombinovanom mašinom i kamionom kiperom, kojim je dovožena zemlja, a sa dva buldožera vršeno je prekrivanje zapaljenih delova. Požar je gašen cele noći.

U nedelju, 23.10.2022. godine, sa svojom mehanizacijom i mašinom za utovar zemlje VD „Zapadna Morava”, JKP „Čistoća” je nastavilo gašenje.

U ponedeljak, 24.10.2022. godine, radnici JKP „Čistoća” Kraljevo gašenje požara nastavljaju svojom mehanizacijom — sa četiri cisterne, kombinovanom mašinom, kamionom kiperom i dva buldožera, kao i kombinovanom mašinom i kamionom kiperom JKP „Vodovod” Kraljevo. Pomoć su pružile i firme „Behtel-Enka”, koja izvodi radove na auto-putu, sa četiri kamiona zemlje, „Radmont“ d.o.o. iz Bajine Bašte, koja izvodi radove na kanalizacionoj mreži pored deponije, koja je dala bager za utovar zemlje i kamion, i JKP „Putevi“, sa kombinovanom mašinom.

Od nastanka požara, pomoć u gašenju pruža i Sektor za vanredne situacije, kao i Policijska uprava Kraljevo.

Trenutno nema otvorenog požara, ima dima, nastavlja se prekrivanje zemljom. Očekujemo da će do kraja dana požar u potpunosti biti saniran.

Napominjemo da je problem deponije dugogodišnji problem Grada Kraljeva. Njegovo rešavanje zahteva maksimalno angažovanje šire društvene zajednice. Javno komunalno preduzeće „Čistoća” Kraljevo je do sada činilo sve što je u njegovoj moći, i to će nastaviti i ubuduće, ali ovakve situacije prevazilaze tehničke mogućnosti ovog preduzeća.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA KRALJEVO