U Jagodini je održana manifestacija „Otvoreni dan“

  • Izvor: Telegraf.rs

21/07/2018

[views]

Jagodina-PALMA: Sve veći broj turista u Srbiji zbog stabilnosti, sigurnosti i turističke ponude…Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je danas sa saradnicima prepun Akva park gde je naglasio značaj turizma za Srbiju

Foto: facebook strana D.M.Palma.

U Jagodini je danas održana manifestacija „Otvoreni dan“ , koja podrazumeva besplatan ulaz u sve jagodinske turističke destinacije, Akva Park, Muzej voštanih figura i Zoološki vrt .. 

Organizatori su saopštili da je danas u Jagodinu došlo preko 12 000 ljudi iz Srbije i inostranstva. Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je danas sa saradnicima prepun Akva park gde je naglasio značaj turizma za Srbiju.

– Turizam je veoma važna privredna grana. Jagodina je turistički centar u Srbiji. Mi smo samo u Jagodini direktno i indirektno u turizmu zaposlili oko 1300 ljudi. Sve više turista dolazi u Srbiju. Samo Jagodinu godišnje poseti oko pola miliona turista, od toga je preko 50 000 iz inostranstva. To znači da je Srbija politički, bezbednosno i ekonomski stabilna, jer niko neće da ide u nestabilna područja – rekao je Marković.

– U Jagodini u prečniku od 700 metara imate jedinstvene turističke destinacije, kao što su prvi srpski Akva park, jedini Muzej voštanih figura, prvi Zoološki vrt južno do Beograda i največi veštački vodopad u ovom delu Evrope. To je naša druga industrijska zona. Turizam je privredna grana koja u lancu veže i građevinarstvo, trgovinu, poljoprivredu, energetiku, sport i kulturu – poručio je prvi čovek Jagodine.

On je okupljenima poručio da svako ko se bavi politikom, njegova vrednost je da pokaže šta je to uradio, šta su njegovi rezultati.

– Jedno su priče, a drugo su dela. Ja pozivam sve političare da rade i zavrnu rukave i ajmo da se takmičimo ko će šta više da uradi, ko će više fabrika da otvori i gde će najviše dece da se rađa. Opozicija samo napada i gde god ode neko iz opozicije napada svoju zemlju i svoje komšije. Taj kod koga odete i pričate loše o Srbiji i svom narodu taj neće da vas poštuje. Mi moramo da iskoristimo međunarodnu popularnost koju Srbija danas ima – rekao je Marković.

VESTI GRADA JAGODINA