U Domu zdravlja Despotovac započeta je imunizacija protiv Covida19 !!!

  • Autor: Gradskevesti.rs

17/01/2021

Despotovac- U Domu zdravlja Despotovac započeta je imunizacija protiv Covida19. Kinesku vakcinu kompanije Sinofarm primilo je danas 72 najstarijih sugrađana, koji su se dobrovoljno prijavili za vakcinaciju.


Foto: gradskevesti.com

Proces vakcinacije počeo je jutros u prostorijama Doma zdravlja, građani su dolazili u tačno utvrđenim terminima i sve je proteklo u najboljem mogućem redu, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Građani koji su se vakcinisali među prvima rekli su da nisu imali dilemu, da su od prvog momenta želeli da dođu na vakcinaciju i da im nije bilo bitno o kojoj se vakcini konretno radi. Odlučili su se za vakcinu kineskog proizvođača, ali bi primili svaku koje ima na stanju. Svi se osećaju odlično.


Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja – doktor Miodrag Rajić istakao je da mu je drago što građani imaju svest o tome koliko ja vakcinacija u ovoj situaciji važna, što pokazuje upravo veliki broj prijava za istu.

Jedan broj medicinskih radnika primio je Fajzerovu vakcinu, određeni broj će primiti vakcinu kineske kompanije, a prijave za Sputnik V su upravo završene, tako da će biti uskoro sprovedena i kompletna imunizacija zaposlenih u našoj zdravstvenoj ustanovi. Nije bilo nikakvih reakcija na vakcinu, što je najvažnije, navodi doktor Rajić.

 

VESTI GRADA DESPOTOVAC