IZGRADNjA kotlarnice u tehničkoj školi u Despotovcu !!!

  • Izvor: G.V.D./MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac- Zahvaljujući predsedniku Opštine Nikoli Nikoliću, predsedniku Skupštine Opštine doktoru Zlatku Marjanoviću i pomoćniku predsednika Opštine Nikoli Miloševiću, njihovom zalaganju uspešno su obezbeđena sredstva za realizaciju jednog od možda najvećih projekata do sada.


Foto: Gradske Vesti Despotovac

Reč je o projektu koji obuhvata isporuku, montažu opreme i izgradnju kotlarnice na drvnu sečku u okviru objekta Tehničke škole u Despotovcu i pratećih infrastrukturnih instalacija po principu „ključ u ruke“.

Izabrani izvođač je konzorcijum okupljen oko firme „ISOPLUS DOO BEOGRAD“, a ugovorena vrednost radova je 199.800.000 dinara. Radove finansira Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Kotlarnica će biti snage 3 x 500kW, odnosno 1,5MW.


Projekat se sprovodi u dve faze. U prvoj fazi će se priključiti Tehnička škola, predškolska ustanova „Rada Miljković“, osnovna škola „Despot Stefan Visoki“, Hala sportova i Dom zdravlja, a u drugoj fazi Centar za kulturu „Sveti Stefan – Despot srpski“, multifunkcionalna sala Centra za kulturu, zgrada Opštinske uprave, zgrada komunalnog preduzeća, narodna biblioteka „Resavska škola“, a nakon izgradnje zatvorenog bazena i sportske hale koja je u planu na parceli srednje škole, biće priključeni i ti objekti. Takođe, izgradnja kotlarnice uključuje i izradu toplovoda.

Zahvaljujući naporima rukovodstva Lokalne samouprave biće omogućeno grejanje navedenih objekata, koje će biti kvalitetnije i jeftinije, a mi se nadamo da će ova izuzetna saradnja sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima doneti opštini Despotovac još mnogo realizacija ovako vrednih projekata.

VESTI GRADA DESPOTOVAC