IZGRADNJA NOVOG VRTIĆA U KUŠILJEVU !!!

10/05/2020

Svilajnac-U najvećem svilajnačkom selu, Kušiljevu, u toku je treća faza izgradnje novog vrtića. Vrednost građevinskih radova je preko 42 miliona dinara.


Očekuje se da će vrtić površine oko 500 kvadrata, koji će moći da primi do 80 deteta,već od septembra ugostiti prve mališane.

“U prethodnom periodu uložena su velika sredstva u razvoj infrastrukture i ključnih javnih objekata u Kušiljevu. Pored održavanja seoskih puteva, izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, biciklističko –pešačke staze, Kušiljevo ima potpuno uređenu ambulantu i poptuno rekonstruisan Dom kulture. Plan za naredni period je da se pored novog vrtića izgradi i fiskulturna sala tako da zajedno sa osnovnom školom dobijemo jednu celinu. Ono što je prethodilo svemu ovome je zapravo izgradnja industrijske zone koja se nalazi na oko kilometer od sela, gde rade velike i svetski poznate kompanije koje upošljavaju veliki broj ljudi, među kojima većinu čine meštani Kušiljeva, te je to doprinelo povećanju životnog standard, izjavio je prilikom obilaska gradilišta predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.


Nakon završetka planiranih radova nema sumnje da će Kušiljevo biti pravi primer modernog sela iz kog meštani ne odlaze već se vraćaju kako bi tu stvarali svoje porodice.

EKONOMIJA VESTI GRADA SVILAJNAC