U ĆUPRIJI OD PONEDELjKA SVE ŠKOLE PRELAZE NA NASTAVU NA DALjINU !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje

04/03/2021

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dalo je saglasnost na zahtev opštinskog Štaba za vanredne situacije, da učenici viših razreda tri osnovne i tri ćuprijske srednje škole, kao i ŠOMO “Dušan Skovran” i Škola za muzičke talente, u naredne dve nedelje nastavu realizuju na daljinu.


trong>Onlajn nastava biće realizovana od ponedeljka, 8. marta do 19. marta, sve do poboljšanja epidemiološke situacije i stvaranja uslova za normalan nastavni proces, izjavio je za Televiziju Pomoravlje, Đorđe Nešković, opštinski većnik za obrazovanje.

„Prema podacima o broju inficiranih učenika i nastavnika koje su nam dostavile škole, a zaključno sa 3. martom, 24 profesora je pozitivno na virus Kovid -19 a isto toliko se nalazi u izolaciji. Među učeničkom populacijom, 42 je pozitivno na korona virus a 119 se trenutno nalazi u izolaciji. Ukoliko bude bilo potrebe a u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, nastava na daljinu biće produžena i nakon 19 marta, dodaje Nešković.“


Prema informacijama iz Opšte bolnice Ćuprija, deca, u najvećoj meri adolescenti, koji su se javili na pregled imaju lakšu kliničku sliku i ono što je najvažnije među njima nema hospitalizovanih, već se svi nalaze na kućnom lečenju, prenosi TV Pomoravlje.

Nastava za učenike od 1 do 4 razreda osnovnih škola odvijaće se kao i do sada, uz otvorenu opciju da roditelji po svojoj proceni mogu da se izjasne da li žele da njihovo dete, nastavu pohađa u školi ili onlajn, kaže Nešković. 

Na pitanje kakva je situacija u ćuprijskim vrtićima Nešković kaže da je od početka pandemije PU “Dečija radost” funkcionisala neometano uz strogo poštovanje mera zaštite i prilagođen proces rada.

Škole su u obavezi da obrazovno – vaspitni proces organizuju u skladu sa Stručnim uputstvom za organizaciju i realizaciju obrazovno – vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama za školsku 2020/2021. godinu i da Školskoj upravi u Jagodini dostave predlog novog operativnog plana rada ustanova u što kraćem roku, stoji u saopštenju Ministarstva.

VESTI GRADA ĆUPRIJA