Vesna Vasiljević, samouki slikar-Ljubav prema slikanju jača od brojeva !!!

  • Autor: Željka Prokić

04/03/2021

Vesna Vasiljević samouki je slikar i nema toga ko nije čuo za ovu talentovanu slikarku, koju posao ekonomiste nije mogao da odvoji od kista i slikarskog platna.


„Oduvek sam nešto crtala, još od ranog detinjstva“, počinje svoju priču Vesna. „Više sam slikanjem počela da se bavim od 1996. godine, tada sam počela da slikam ulje na platnu. Radim figure i pejzaze. Mada volim da probam sve. Radila sam i crteze olovkom. Probala sam i kinesko slikanje“, kazala je ova talentovana slikarka za naš portal.

Završila je višu Ekonomsku školu, radila  je kao knjigovodja, u više firmi, čak je radila i u državnoj firmi…

Ali, kako su bila teška vremena, nije bilo lako  održati stalni radni odnos, tako se i Vesna našla na birou…

Danas je domaćica, sa diplomom ekonomiste, pa je rešila da svoje slobodno vreme ne provede gledajući tv, već da uzme kist u ruke i slika, najčešće pejzaže i portrete, a tehnika zavisi od novca i inspiracije…


Prvu samostalnu izložbu je imala još davne 2005. godine, član je Zavičajnog kluba likovnih umetnika Ćuprije.

Njene slike se nalaze i van granica Srbije. Dosta slika je prodavala, neke poklanjala. 

„Slike su moje emocije. Zato ih nerado prodajem. Sebična sam. Slika je pesma zamrznuta u vremenu. To sam pročitala. Imam svoju bibliiteku, učim o slikarstvu. Mada je danas u modi apstrakcija, ja volim da crtam realno, onako kako vidim i osećam“, rekla je na kraju razgovora ova divna žena, koja svoje najdublje emocije rado prenosi na slikarsko platno, ne radi finansija, već iz čiste ljubavi prema bojama.

Vesna trenutno radi i male likovne minijature u ulju koje možete pokloniti svojoj dragoj osobi.


Ovo je još jedna priča o tome da se talenat i ljubav prema onom što volimo ne može sakriti, da ispliva u prvi plan kad tad, i mi želimo Vesni još mnogo naslikanih i prodatih slika.

VESTI GRADA ĆUPRIJA