Pešačka staza i parking ispred Škole za muzičke talente u Ćupriji biće uskoro završeni !!!

  • Izvor, foto : Opština Ćuprija

24/12/2020

„Zadovoljan sam, iako smo, moram da priznam, nešto duže čekali na ovu vrstu radova, ali posle izvesnog vremena, evo, došli smo do ovoga: lep parking, lep prilaz školi, na zadovoljstvo i Škole za muzičke talente, i celog ovog poteza oko škole, i učenika i, naravno, direktorke. Siguran sam da će ovo da donese neku novu notu i sigurno ćemo naredne godine, sa nekim dodatnim ulaganjima i škole i nas, dočekati drugi Ravanelius, u lepšem izdanju i novijem ruhu. Zahvalio bih se direktorki na ‘ozbiljnoj i jakoj’ inicijativi, kao i Dejanu Ristiću i JKP „Ravno 2014“, koji su dali svoj maksimum“, izjavio je danas Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika Opštine Ćuprija, obilazeći završne radove na izgradnji trotoara i parkinga u Ulici Stevana Sremca, u zoni Škole za muzičke talente.

“Zahvaljujem se Opštini Ćuprija i JKP „Ravno 2014“ na saradnji. Jesmo pregovarali nekoliko godina, ali kada se zaista rade veliki projekti, verovatno je potrebno dosta vremena da to bude kako treba. I škola ima ovo veliko i bogato zdanje, nasledili smo veliku imovinu, koju sad treba održavati i unapređivati. Mislim da idemo korak po korak i da se svake godine dešava nešto, tako da kada sledeći put budu došli predsednici i ambasadori, onda će nam biti zaista zadovoljstvo, jer je ovo bio ulaz koji zapravo predstavlja školu. Naročito smo srećni zbog svetla ulične rasvete koje nas je prijatno iznenadilo pre neko veče, i nije mi smetalo da se prošetam i da doživim taj utisak našeg Las Vegasa“, nadovezala se Danijela Jović, direktorka Škole za muzičke talente u Ćupriji, izrazivši zadovoljstvo projektom čiji završetak možemo da očekujemo za nekoliko dana.


Dejan Ristić, direktor JKP „Ravno 2014“, dodao je kako je „maksimalno iskorišćena građevinska sezona“ i da je akcenat još jednom stavljen na najranjiviju kategoriju u saobraćaju – na pešake i đake.

„Mi smo ove godine imali i neke druge aktivnosti uređenja zona škola. Već nekoliko godina dajemo akcenat na Ulicu Milice Cenić, jer smo sve vreme želeli da dođemo dovde, gde se u neposrednoj blizini nalaze dve škole: Škola za muzičke talente i Osnovna škola „13. oktobar“, tako da su i ovaj deo trotoara i parking prostor zapravo jedna celina sa centrom – sada imamo pešačku stazu uređenu skoro do Karađorđeve ulice“, rekao je Ristić, istakavši kako uređenje ovog dela Ulice Stevana Sremca, u dužini od 180 metara, „ne može da se gleda samo kroz dvesta kvadrata parkinga i 250 kvadratnih metara staza“, jer je tokom radova, između ostalog, „zamenjen deo podzemne instalacije, rađena led rasveta, dodat jedan stub rasvete, rađen kablovod…“

Podsetimo, pre 40-tak dana ekipe JKP „Ravno 2014“ počele su pripremne radove neophodne za gradnju pešačke staze i parkinga u Ulici Stevana Sremca, posle čega je u posao uveden i izvođač – preduzeće “Putotehna” iz Paraćina.

Vrednost ove investicije iznosi skoro 3,5 miliona dinara, dok je izvor finansiranja budžet lokalne samouprave.

EKONOMIJA VESTI GRADA ĆUPRIJA