IZ ćuprijske najstarije škole “RTS predavači” !!!

  • Izvor: O.Č.

21/12/2020

Ćuprija- Ko god da prođe centralnom ulicom Ćuprije, ne može da se otme utisku koji na njega ostavlja prelepo zdanje Osnovne škole „Đura Jakšić“. Ovaj školski objekat, namenski sagrađen krajem 19. veka (1889/1890), danas predstavlja kulturno-istorijski spomenik pod zaštitom države.


trong>Ipak, neupitnu vrednost i dugačku istoriju koju baštini Osnovna škola „Đura Jakšić“, Ćupričani mogu da zahvale plejadi đaka koji su kroz svoj život ispisivali istoriju naših država, ali – možda i prvenstveno – prosvetnim radnicima koji su i te đake učili životnim vrednostima i usađivali im temeljna znanja.

Tako se i danas u ovoj instituciji javlja jedna vredna generacija učitelja i nastavnika – među kojima, naravno, ima i profesora – čiji su vaspitno-obrazovni dometi, pokazaće se, podignuti na viši nivo. Oni, u skladu sa savremenim trendovima, koriste tehnološka dostignuća, i njihova predavanja danas mogu da prate đaci iz cele Srbije. Oni su „probili“ prostornu ograničenost učionica, a širom Srbije popularno ih zovu „RTS predavači“.

Ima ih sedmoro iz škole „Đura Jakšić“, za sada, i to su: Predrag Mileusnić, fizika; Marija Mijajlović Jovanović, srpski jezik i književnost; Dubravka Antić i Danijela Živanović, engleski jezik; Aleksandar Radić, matematika; Vera Dželatović, učiteljica sa pripremljenim časom na temu priroda i društvo, a obradom teme iz iste oblasti, do nastave na daljinu i programa RTS, došla je i njena koleginica Slavica Dimitrijević.


Većina ovih predavanja emitovana je od 7. do 17. decembra na platformi RTS planeta. Ipak, ti će časovi ostati jedna vrsta trajne vrednosti, jer pripadaju bazi primera dobre prakse, pa će predavanja moći da se koriste u sistemu obrazovanja Republike Srbije i posle vremena koje nam dobrano diktira pandemija izazvana virusom SARS CoV-2.

Predrag Mileusnić, Marija Mijajlović Jovanović, Dubravka Antić, Danijela Živanović, Aleksandar Radić, Vera Dželatović i Slavica Dimitrijević, podvlačimo, dobrovoljno su se javili da budu među učitaljima i nastavnicima koji pripremaju i realizuju nastavu na daljinu, i ne bi bilo na odmet da i stariji nauče nešto od ovih sedmoro ljudi: zdravo je da se uradi nešto korisno za zajednicu; bolje ćete se osećati.

Sve čestitke upućujemo prosvetnim radnicima iz Osnovne škole „Đura Jakšić“, i ovoj sedmorki ali i njihovim kolegama koji su im se našli u pomoći u ovom važnom poslu stoji na sajtu opstine-cuprija.rs

P.S. Evo i kolažne slike prosvetnih radnika iz O.Š. „Đura Jakšić“ koji obavljaju nastavu na daljinu putem programa RTS:

Pogledajte  fotografiju- KLIK OVDE 

VESTI GRADA ĆUPRIJA