Ćuprija će nastaviti putem razvoja i pored pandemije koronavirusa !!!

  • Izvor: O.Č.

21/12/2020

Ćuprija- Odbornici Skupštine opštine Ćuprija usvojili su Odluku o budžetu opštine Ćuprija za 2021. godinu, prema kojoj planirani prihodi i primanja budžeta opštine Ćuprija, iz svih izvora, iznose 1.586.691.320 dinara. Od 32 prisutna odbornika na sednici koja je održana danas u Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“, njih 26 glasalo je za ovako projektovanu zajedničku kasu


Foto: Opština Ćuprija

Budžet ima razvojnu orijentaciju,  i pored nastavka realizacije već započetih kapitalnih investicionih projekata, njime je predviđeno i „više novih kapitalnih investicija“. 

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić još jednom je danas podvukao da će neki predviđeni projekti tek biti „uvršteni rebalansom budžeta Republike Srbije za 2021.“, te da će „sve što je predviđeno biti i realizovano, samo što će realizacija određenog broja projekata da bude prolongirana zbog situacije sa virusom“.

„U ovom budžetu smo planirali sopstvene prihode od 1.350.000.000, a takođe smo planirali prihode iz drugih izvora, i ukupan budžet je 1.586.691.320 dinara. Vrlo je važno da je Vlada Republike Srbije, Ministarstvo finansija, u dogovoru sa Opštinom Ćuprija, u republičkom budžetu opredelila sredstva u iznosu od 670.000.000 dinara za razvoj naše idustrijske zone u Dobričevu i 120.000.000 dinara za realizaciju projekta regulacije Ludog potoka. Osam stotina miliona dinara treba da bude realizovano već u prvih šest meseci naredne godine!“, istakao je Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija.


Erić je podvukao da će se, osim na izgradnji centralne industrijske zone u Dobričevu, što je inače projekat od nacionalnog značaja, u narednoj godini raditi i na projektima koji se tiču vodosnabdevanja grada i seoskih mesnih zajednica, u putnu infrastrukturu, a biće nastavljeni projekti sanacije školskih objekata, stoji na sajtu opštine cuprija.rs.

Zbog pandemije, kako je naveo predsednik Erić, realizacija projekta izgradnje Internističkog bloka ćuprijske Opšte bolnice krenuće u drugoj polovini 2021. godine, a takođe je još jednom podsetio da je završena i projektno-tahnička dokumentacija za sistem kanalizacije u Terekovom i Minelovom naselju, kao i za dve ulice: Dimitrija Tucovića i Mutapove, i da se sada čeka na finansijera – Republiku Srbiju.

„Težak period vezan za koronavirus, težak period za budžet Republike Srbije ali i za naš budžet. Mi ćemo, ipak, ove godine opet da prebacimo milijardu dinara gledajući izvršenje, a napominjem da je prethodna vlast, u periodu do 2013. godine, imala izvršenja ne veća od 450 miliona. 

Ovih milijardu sopstvenih prihoda, više nego dupliranje naših prihoda, mi sada možemo da „prelijemo“ i na kapitalne investicije, na industrijsku zonu u Dobričevu, i svi će ubrzo da vide da imamo veliki potencijal za razvoj našeg grada i naše lokalne samouprave“, zaključio je u današnjem izlaganju pred odbornicima Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija.

VESTI GRADA ĆUPRIJA