Čačanski naprednjaci obeležili desetogodišnjicu postojanja stranke !!!

  • Autor,foto: Ljubica Sokić

13/10/2018

[views]

ČAČAK – SNS je protekle decenije uspela da postane i ostane ne samo politički lider, već i zamajac razvoja Srbije u svim oblastima života, ocenili su večeras, prilikom obeležavanja desetogodišnjice postojanja stranke, članovi GrO te partije u Čačka.

trong>Poverenik i jedan od osnivača čačanskih naprednjaka, Marko Parezanović je prvi pozdravio prisutne u Domu kulture gde je održana svečanost.

„Iza nas je 10 godina izazova, strepnji, ali još većih nadanja i očekivanja. Nastali smo u vreme kada je u našoj zemlji i gradu malo toga išlo u dobrom pravcu. Gradili smo budućnost i onda kada je malo ko u nas verovao, Srbiju koja će biti sposobna da građanima obezbedi dugoročan mir i postepen napredak. Velika obećanja i brza rešenja nude neodgovorni ljudi. Našu snagu i veličinu nismo crpeli iz pobeda, već iz poraza i grešaka. Učili smo iz njih, menjali se, imali smo padove, ali posle svakog smo ustajali jači. Želimo da Čačak bude privredni centar, a danas kada otvaramo deonicu po deonicu auto-puta sanjamo da naš grad bude raskrsnica koridora“, poručio je on.

Primarijus dr Slavica Dragutinović kaže da joj je velika čast sto je među onima koji su želeli da mnogo toga promene u gradu pored Morave, ali i Srbiji.

„Pre osnivanja SNS u naš grad svratio je Aleksandar Vučić i prvo nas je pitao treba li nam pomoć. To mi je dalo snagu, pokazalo da ima viziju i da se bori za sve nas“, ocenila je Dragutinović, dodajući da je veliku ulogu u napretku Čačka odigrao i gradonačelnik Todorović.

Predsednica MO SNS iz Ostre, Biljana Jakovljević smatra da put koji biramo je, zapravo, nešto što nas obeležava, određuje i vodi ka nekom ishodu.

„Uvek sam hodala uspravno, ponosno i dostojanstveno. Iza nas stoji marljiv i vredan rad, vidljivi rezultati. Videla sam velikog lidera koji svoja obećanja ostvaruje i procenila sam da je to put ka boljoj budućnosti. Mi iz SNS volimo ovu zemlju, narod i želimo da živimo bolje i srećnije“, kazala je ona okupljenima u Domu kulture.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović je podsetio da 27000 Čačana veruje SNS.

„Gradićemo nove puteve, vrtiće, škole fabrike. Ovim gradom rukovodi 200 ljudi, jer jedan čovek ništa ne može sam uraditi. U narednoj,  2019. godini otvorićemo fabrike, zaposliti više od 1600 žitelja, ali ne smemo zaboraviti ni na borbu protiv bele kuge. Na državi i lokalnoj samoupravi je da pomogne ljudima u svakom segmentu života“, rekao je Todorović.

Poverenik SNS i predsednik gradske skupštine, Igor Trifunović se zahvalio svima na podršci u proteklom periodu.

„Mi smo velika porodica, a u pređašjih deset godina smo pokazali snagu, spremnost i požrtvovanost u vođenju, kako grada, tako i države. Bolji život građana je naš cilj, ali uvek će nam biti potrebna i vaša podrška. Svedoci smo privrednog rasta u našoj državi, a, takođe, stvara se bolja klima zajedništva i poverenja. Apelujem na sve članove SNS da još više rade, menjaju se i budu bolji iz dana u dan“, poručio je on. Trifunović je uručio zahvalnice onima koji su svojim radom doprineli razvoju i ugledu stranke.

Prisutne je pozdravio i Radenko Luković, dobitnik priznanja od GrO SNS, koji se zahvalio članovima i simpatizerima partije, kao i gostima.

„Posebnu zahvalnost upućujem sugrađanima koji u nas imaju poverenje. Deset godina je bilo dovoljno da se pokažemo u pravom svetlu. Nije to bio lak period, imali smo i turbulencija, dosta unutrašnjih slabosti, spoljašnjih pritisaka, ali smo iz svega toga izašli jači. SNS je isprofilisana, a 2012. smo dobili poverenje naših sugrađana. Naši građani i dalje teško žive, ali postoji nada za boljitak. Moramo uložiti više energije, rada, kreativnosti, znanja, biti složniji i jedinstveniji“, rekao je Luković.

U ime predsednika SNS, Aleksandra Vučića, zahvalnicu je primio potpredsednik te partije, Milenko Jovanov, koji je prisustvovao ceremoniji.

„Zadovoljan sam što obeležavamo prvih deset godina u Čačku, budući da smo postigli sjajne rezultate. Njih naši protivnici ne bi mogli da postignu ni za ceo vek. Danas zemljom upravlaju ljudi koji misle o njoj i zemlju stavljaju iznad svih interesa. To je Srbija čekala i dočekala“, rekao je, između ostalog, Jovanov.

Inače, skupu su prisustvovali predstavnici privrednog, kulturnog i javnog života iz Čačka i okoline, a upriličen je i kulturno-umetnički program.

VESTI GRADA ČAČAK