Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom zabranjene posete bolnicama

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Izvor: novosti.rs

MINISTARSTVO zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ saopštili su da su od danas zabranjene posete zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Odluka je doneta zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, a kako bi se sprečilo širenje infekcije.

– Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ obaveštavaju javnost da je usled rastućeg trenda incidencije infekcija korona virusom, a prema preporuci Republičke stručne komisije, dana 22. jula 2022. godine uvedena mera zabrane posete u zdravstvenim ustanovama naše zemlje, u cilju sprečavanja širenja ovih infekcija.

Pored toga, od ponedeljka 25. jula, usled aktuelne epidemiološke situacije, i kovid ambulanta u ulici Omladinskih brigada 104 na Novom Beogradu će raditi 24 časa, kao i kovid ambulante u Ulici cara Dušana 178 u Zemunu i u Knez Danilovoj 16 na Paliluli – saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Srbije.

Ministarstvo i Batut su odluku doneli na osnovu preporuke Republičke stručne komisije.

IZ nedelje u nedelju se ubrzava aktivnost virusa korona i povećava broj zaraženih, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon i istakao da je nošenje maski u bolnicama i dalje na snazi, te pozvao građane da poštuju tu meru, kako se ne bi inficiralo još više ljudi.

On je rekao da je za svaki boravak u zatvorenom prostoru najbezazlenija i najsigurnija mera nošenje maske, te da kada bi to svi radili, zaštita bi bila 95 odsto.

– Još uvek se nalazimo u situaciji da će i dalje biti porasta broja zaraženih, to zabrinjava, ali činjenica je da je trenutno u Srbiji prisutan isključivo omikron – naveo je Kon.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO