Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji u petak ujutru će zasedati Krizni štab !!!

18/11/2020

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji u petak ujutru će zasedati Krizni štab, a članovi tog tela najavljuju da će se biti razmatrano pooštravanje mera, među kojima i dodatno skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata.


„Biće razmatrano određeno pooštravanje mera, na prvom mestu skraćivanje rada kafića, restorana i drugih objekata na 18 sati umesto da rade do 21 sat, što je i bio predlog inicijalno medicinskog dela Kriznog štaba“, izjavio je imunolog Srđa Janković.

Janković nije isključio mogućnost pooštravanja i nekih drugih mera.

„Suština je u sprovođenju mera, ne samo u tome šta ćemo mi pooštriti, nego i da već ono što smo imali na snazi i što imamo na snazi sve vreme, mora da se sprovede do kraja“, istakao je Janković, gostujući na Kurir televiziji.


I epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da je neophodno uvesti nove protivepidemijske mere u Srbiji i da će Krizni štab razmotriti rad ugostiteljskih objekata.

„Možda će na Kriznom štabu biti razmatrano i to da svaki poslodavac razmisli da li radnici mogu da rade od kuće“, naveo je Tiodorović.
On je dodao da će vrtići raditi, ali da je bolje da deca čiji roditelji rade od kuće ostanu u svojim domovima.

Moguće je da učenici osnovnih škola od prvog do petog razreda pohađaju nastavu u školama, a da od petog do osmog pređu na onlajn nastavu, rekao je Tiodorović, preneo je B92.

Tiodorović je ukazao i da, bez obzira što očekujemo da vakcinacija olakša izlazak iz ove situacije, moramo biti svesni da to ne može da se desi u kratkom periodu i da moramo da se pridržavamo svih mera, verovatno i duže vreme.

DRUŠTVO