NA istoku ništa novo-ORLOVI lete dalje!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

10/11/2017

NA Istoku ništa novo. Fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je tamo gde je stala u kvalifikacijama za Mundijal, pošto je pobedom „overila“pola puta na azijskoj turneji u prijateljskoj utakmici protiv Kine u Gvangdžouu- 2-0

Sa v. d. selektora na klupi, s novom taktikom na terenu, ali s nesmanjenom željom da se da gol više od protivnika, „orlovi“, koje je u Aziju i do pobede nad Kinom doveo Mladen Krstajić, bili su za dve klase bolji od domaće selekcije, koju s klupe predvodi slavni Italijan Marčelo Lipi.

dmlađeni „orlovi“, za koje je od starta debitovao Sergej Milinković-Savić, a u finišu i Miloš Veljković, već su u 20. minutu poveli golom Adema Ljajića. Posle solo akcije Filipa Kostića i lošeg šuta Tadića, as Torina je prvi zatresao mrežu. Ređale su se posle toga šanse gostiju na kojima se nisu primetili tragovi umora od puta i pređenih osam zona na putu do Dalekog istoka.

Kinezi su u prvih deset minuta drugog poluvremena bili veoma blizu izjednačenja i pravo je čudo kako do njega nisu došli, ali mala čuda na golu pravio je Predrag Rajković, koji je uz pomoć Duška Tošića bar u dva slučaja spasavao već viđene pogotke. Pobedu Srbiji obezbedio je Aleksandar Mitrović golom u 70. minutu, pošto je sjajno reagovao na centaršut rezerviste Andrije Živkovića sa leve strane, kada je glavom sa tri metra lako savladao domaćeg golmana.

– Izuzetno sam zadovoljan ovom pobedom. Čestitam igračima koji su posle dugog i napornog puta pružili dobru igru i mnogo istrčali. Pokušali smo da uradimo neke stvari i pored toga što je bilo malo vremena, ali zaista mogu da budem ponosan na igrače koji su ponovo pokazali da su se zasluženo izborili za plasman na Svetsko prvenstvo – rekao je posle meča vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić.

Igrač utakmice u Gvangdžouu bio je Adem Ljajić, koji je, videlo se, s posebnim motivom igrao od prvog minuta.

– Pobedili smo, što je najvažnije. Postigli smo dva gola, mogli još tri ili četiri, ali nedostajalo je i malo koncentracije u završnici – kaže Ljajić.

Srbija će u utorak (12.00) u Busanu igrati protiv Južne Koreje svoj drugi meč na maloj azijskoj turneji. Inače, Južna Koreja je danas u prijateljskom meču kod kuće savladala Kolumbiju sa 2:1 i sigurno će biti teži rival „orlovima“ od Kineza.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT