CRVENA zvezda može da stavi šampionski šamanjac na hlađenje!!!

15/04/2018

[views]

CRVENA zvezda može da stavi šampionski šamanjac na hlađenje, u 157. prvenstvenom večitom derbiju pobedila je Partizan 2:1 (2:0), otišla već posle prvog kola plej-ofa na plus devet i sigurno zakoračila ka 28. tituli prvaka istovremeno prekidajući niz od šest uzastopnih superligaških derbija bez trijumfa. Partizan u najznačajnijem meču očajan u prvom, nešto bolji u nastavku smanjio je golom iz penala ali sveukupno je – razočarao.

style=“text-align: center;“>foto printscreen youtube

Čekao je 31 prvenstveni meč Nemanja Radonjić, trpeo kritike zbog promašaja, zbog svega jedne asistencije a onda je sve naplatio u 157. večitom derbiju. Dobar pas od Srnića primio je krilni igrač na 20 metara, krenuona dribling a onda majstorski sa 16 metara pogodio sam ćošak (od stative) nemoćnog Stojkovića. Bio je to početak Zvezdinog plesa od pola sata i kraj Partizanovog nadanja da će se primaći lideru i trku za titulu učiniti neizvesnijom. Trener Zvezde Vladan Milojević po lepom će pamtiti 50. meč na klupi i prvu pobedu u derbijima.

Kako jedan maestralan gol može derbi da odvede u neku posebnu priču, pokazao je ovaj 157. prvenstveni. Uspavanku bez šansi i igre 19 minuta, maestralnim golom Radonjić je pretvorio u pir Crvene zvezde i potpuno razorio Partizan koji je potonuo na “Marakani” kao retko kad do sada. Igrao je samo domaćin, posle 120 sekundi je Ben odlično uposlio Aleksandra Pešića a ovaj je kao Mesi prebacio Stojkovića za 2:0!

 Partizan je bio obezglavljen, bez igre, ideje, krvi, šansu nije napravio u prvom delu! Zvezda stabilna, agresivna, rastrčana, željna potvrde primata ove sezone. Igrali su timski, brzo, jednostavno, atraktivno. Ben je mogao i bolje iz slobodnjaka, Stojković je spasavo Partizan posle šuta Radonjića… Sigurno najbolje poluvreme u Superligi ove sezone.

MIČEL Donald bio je spreman za derbi, počeo ga je na klupi za rezerve, ali Vujadin Savić je preskočio 157. prvenstveni duel sa Partizanom. Stručni štab nije želeo da rizikuje sa rovitim štoperom crveno-belih pa su na klupi bili pored Holanđanina, još Supić, Frimpong, Račić, Milijaš, Gobeljić i Adžić.

Očekivala se reakcija Partizana posle očajnog poluvremena, trener Miroslav Đukić je ubacio rovitog Zorana Tošića, ali uprkos nešto boljoj igri Partizan je teško probijao čvrst i agresivan bedem Crvene zvezde koja se više orijentisala na očuvanje prednosti nego da nastavi sa igrom kao u prvom delu pa u nastavku, što je paradoks, nije imala nijednu šansu! Zoran Tošić je na kraju pokazao da je majstor slobodnjaka, ali i Milan Borjan da je uz Stojkovića najbolji golman Superlige, a sudija Danilo Grujić je dosudio penal u petom minutu nadoknade zbog faula nad Ivanovićem posle prečke iz slobodnjaka Tošića. Posle gola, Borjan je uzeo loptu, Suma ga napao, a u gužvi su crvene dobili i on i Mičel Donald koji je branio svoju “jedinicu”. Nepotrebna tenzija na kraju..

DEBITANTI
ČAK pet debitanata bilo je od starta susreta na 157. večitom derbiju. Kod Crvene zvezde prvi put su naterenu bili Srđan Babić i El Fardu Ben, a kod Partiѕana Svetozar Marković, Saša Zdjelar i Armin Đerlek. Kao šesti debitant, priliku da oseti čar derbija s klupe je desetak minuta imao i Đorđe Ivanović.

PRAZAN ISTOK ZBOG BEZBEDNOSTI

ISTOK je bio sablasno prazan, ali za to je postojao i razlog – bezbednosni. Kako su iz Crvene zvezde objasnili, ulaznice za ovu tribinu nisu ni bile puštane u prodaju kako bi se izbegla i najmanja mogućnost da dođe do incidenata sa navijačima frakcije navijača Partizana.

C. ZVEZDA – PARTIZAN 2:1 (2:0)

STRELCI: Radonjić u 19. i Pešić u 21. za Zvezdu, a Ožegović u 90+5. minutu iz penala za Partizan. Stadion: ”Rajko Mitić”. Gledalaca: 35.000. Sudija: Danilo Grujić (Niš) 6. Žuti kartoni: Radonjić, Babić, Pešić, Stojković, Jovičić, Donald, Borjan (C. zvezda), Ožegović, Pantić, Janković (Partizan). Crveni karton: Suma (Partizan) u 90+5, Donald (C. zvezda) u 90+5.
CRVENA ZVEZDA: Borjan 7,5 – Stojković 8, Le Talek 7,5, Babić 7,5, Rodić 7,5 – Jovičić 7,5, Krstičić 7,5 – Srnić 7,5 (od 89. Adžić -), Ben 7,5 (od 90. Milijaš -), Radonjić 8 (od 81. Donald -) – Pešić 8.
PARTIZAN: Stojković 6,5 – Vulićević 5,5, R.N. Miletić 5,5, Marković 6, R. G. Miletić 5 – Janković 5(od 88. Suma -), Zdjelar 6, Pantić 6,5, Đerlek 5,5 (od 53. Tošić 6) – Ožegović 6,5, Tavamba 5,5 (od 81. Ivanović -).
IGRAČ UTAKMICE: Nemanja Radonjić (C. Zvezda)

SPORT