U Nišu će do kraja leta biti završene četiri fabrike u kojima će biti zaposleno 7.000 ljudi!!!

  • Izvor: novosti.rs

14/04/2018

[views]

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da će u tom gradu do kraja leta biti završene četiri fabrike – IMI, Cumtobel, Leoni i Džonson elektrik, u kojima će biti zaposleno 7.000 ljudi.

trong>“Medju novozaposlenima biće nikada veći procenat inženjera i visokoobrazovanih ljudi“, rekao je Bulatović prilikom obilaska radne zone „Lozni kalem“ na ulazu u Nišku Banju.

Prema njegovim rečima, grad Niš trenutno u radnim zonama nudi investitorima 70 hektara zemljišta.

„U radnoj zoni ‘Lozni kalem’ investitorima je na raspolaganju 25 hektara komunalno opremljenog zemljišta, u radnoj zoni ‘Vinogradarski institut’ na raspolaganju im je 20 hektara i još toliko u radnoj zoni u Medjurovu“, izjavio je Bulatović.

On je podsetio da su u proteklih nešto više od šest meseci država i grad uložili 230 miliona dinara kako bi komunalno opremili radnu zonu „Lozni kalem“.

„Obezbedjena je struja, voda i gas, izgradjena vodovodna i kanalizaciona mreža. Pri kraju su radovi na sedam saobraćajnica dužine tri kilometra“, rekao je Bulatović.

Prema Bulatovićevim rečima, 25 hektara zemljišta na „Loznom kalemu“ namenjeno je za gradnju novih hotela, spa i velnes centara i svih drugih sadržaja koji mogu da pomognu razvoj turizma u Niškoj Banji.

On je kazao da će uskoro biti objavljen javni poziv za izgradnju akva parka na toj lokaciji, a izgradnja zavisi od toga da li će biti zainteresovanih investitora.

EKONOMIJA