MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Juče je bio DAN BORBE protiv nasilja!!!

  • Izvor: novosti.rs
Broj pregleda: 257

Sva ubistva posledica su raspada sistema vrednosti i izostanak poštovanja porodice, a starije žene tri puta češće su žrtve nasilja od muškaraca.

OSAM žena starijih od 65 godina ubijeno je od početka godine, saopštilo je Udruženje „Amiti“ povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijim osobama. Javorku (68) iz sela kod Vranja, Ljiljanu S. (84) iz Paraćina i Slobodanku M. (94) iz Arilja ubili su sinovi; Luciju T. (74) sa Zvezdare i Danicu P. (80) iz Zemuna usmrtile su kćerke; Miru Š. (65) iz Rume i Zagorku S. (85) iz sela kod Mladenovca ubili su unuci, a Hristinu I.(81), deviznu penzionerku iz sela kod Žabara, pljačkaš.

Gotovo sva ta ubistva posledica su raspada sistema vrednosti i izostanak poštovanja porodice, kažu u Udruženju „Amiti“, i dodaju da su starije žene tri puta češće žrtve nasilja od muškaraca.

Samo jedan od slučajeva nasilja koji je prethodio ubistvu bio je poznat sistemu zaštite. Zato „Amiti“ poziva sve stare da o nasilju ne ćute, ne opraštaju ga u nadi da će prestati i ne traže opravdanje za počinioca, već da zatraže pomoć.

PRETHODNE VESTI