Sve veći broj porodica sa decom letovanje na moru “menja” za Borsko jezero !!!

  • Izvor: novosti.rs

16/06/2018

[views]

NA nadmorskoj visini od 438 metara, gde dopire svež, planinski vazduh sa Crnog vrha, nalazi se Borsko jezero, koje mnogi nazivaju i morem istočne Srbije. Sa pravom, jer kupanje u osvežavajućoj planinskoj vodi, uređene i čiste plaže, miris borova, izuzetno kvalitetan smeštaj i cene primerene srpskom džepu, svakog leta privuku veliki broj turista.

trong>Leti je ovde pravi spas od vrućina, a kupanje u veoma čistoj vodi izuzetno prijatno, jer dostiže i temperaturu od 25 stepeni Celzijusovih. Oko jezera su borova šuma i čempresi, a uređene plaže sa postepenim ulazom u vodu razlog su što sve veći broj porodica sa decom letovanje na moru “menja” za Borsko jezero.

Ušuškano u najlepšem krajoliku Homoljskih planina, jedno je od najkvalitetnijih veštačkih jezera na Balkanu. Kada je lepo vreme, na površini jezera se, kao u ogledalu, odslikavaju okolni šumski kompleksi, livade i pašnjaci

Kada je smeštaj u pitanju, gostima je na raspolaganju nekoliko vila i apartmana, uređen kamp, ali se ponudom posebno izdvaja potpuno renoviran hotel “Jezero” sa četiri zvezdice, koji ima 111 moderno opremljenih soba i apartmana, velnes i spa-centar, zatvoren bazen, sportske terene, slanu sobu, “američku” kuglanu. Na hotelskoj plaži su uređeni i pontonski bazeni u samom jezeru, veći dubine 180 i manji dubine 60 centimetara.

– Svake godine nam dolazi sve veći broj turista iz inostranstva, ali i domaćih gostiju, koji ovde mogu da odsednu i sa vaučerima za odmor Ministarstva turizma – kaže Milica Milovanović, upravnik hotela “Jezero”.

Sa Borskog jezera lako se stiže do Crnog vrha, lovišta Dubašnica, vulkanskih kupa Tilva njagra i Tilva mika, Lazarevog kanjona i njegovih pećina (Lazareva i Vernjikica), kao i obližnje Brestovačke banje. Gosti ovde uživaju u bujnom zelenilu i čistom planinskom vazduhu, a na Crnom vrhu i u vožnji žičarom, odnosno panoramskom razgledanju. Posetiocima su na raspolaganju i paraglajding, planinski biciklizam i pešačke ture.

Počela je letnja sezona u ski-centru Tornik, na Zlatiboru !!!

Počela je letnja sezona u ski-centru Tornik, na Zlatiboru !!!

16/06/2018