Uglješa Ilić, kapiten seniorske ekipe OK Karađorđe o predstojećim utakmicama kluba !!!

  • Autor: Dragana Marinković

15/10/2020

U narednih nedelju dana Voždovi će odigrati tri važne utakmice. O predstojećim utakmicama razgovarali smo sa kapitenom seniorske ekipe Uglješom Ilićem.


Novinar našeg portala Dragana Marinković: Koliko dugo si kapiten u seniorskoj ekipi? Uglješa Ilić: Tu čast i privilegiju da budem kapiten seniorske ekipe odbojkaškog kluba u kome sam i učinio svoje prve odbojkaške korake sam zapravo stekao tek od početka ove sezone. Iako iza sebe imam bogatu odbojkašku karijeru meni je ovo tek treća sezona kako nastupam za seniorsku ekipu OK Karađorđe. DM: U narednih osam dana igrate tri utakmice. S obzirom da je prilično gust raspored utakmica, da li smatraš da ste dovoljno spremni da sve utakmice imaju pozitivan rezultat po OK Karađorđe? Uglješa Ilić: Iskreno verujem da jesmo,  pogotovo zato što nam u prilog ide činjenica da smo u pripremnom periodu takođe imali gust raspored prijateljskih mečeva u kojima smo uglavnom gradili pobednički mentalitet. Ukoliko u naredne mečeve uđemo skoncentrisano i odgovorno, verujem u pozitivan skor. DM: Danas popodne igrate utakmicu III kola Prve lige u Staroj Pazovi protiv OK Jedinstvo. Da li ste se ranije susretali sa njima? Da li ih je teško dobiti? Uglješa Ilić: Ekipa Jedinstva je jedan kvalitetan skup iskusnih igrača koji uprkos godinama pojedinih igrača iz njihovih redova igraju i dalje kvalitetnu odbojku. O tome svedoči to da je ova ekipa godinama unazad igrala najviši rang takmičenja u Srbiji i to u manje više istom sastavu.  Susretali se sa njima nismo u nekoj skorijoj istoriji ova dva kluba, ali pojedini igrači iz naše dve ekipe,  zajedno samnom,  jesmo tako da vrlo dobro znamo šta možemo da očekujemo od njih. Mislim da će to biti jedan dobar i uzbudljiv meč.


DM: 21.oktobra igrate osminu finala Kupa u Novom Pazaru protiv OK Novi Pazar. Nakon eventualne pobede koju ekipu priželjkuješ u četvrtfinalu? Uglješa Ilić: Interesantno pitanje. Iskreno, nisam preterano razmišljao o tome, mislim da trebamo ići korak po korak, ali ako bih već morao da biram onda recimo Partizan. DM: Sledeće subote u IV kolu dočekujete VGSK iz Velikog Gradišta.U prvom meču u ovoj takmičarskoj godini u Kup utakmici ste ih pobedili. Da li misliš da ćete moći da ponovite pozitivan rezultat? Uglješa Ilić: Ekipa Velikog Gradišta nije ni malo naivan protivnik, treba se ozbiljno oznojiti da bi se dobio ovaj protivnik, ali ukoliko mi odigramo strpljivo, pozitivan ishod se ne bi trebao dovoditi u pitanje. DM: Šta očekuješ na kraju takmičarske godine? Uglješa Ilić: Dug je put pred nama, tek smo na početku takmičarske sezone i dobro smo startovali. Dve pobede u prva dva kola, plasirali smo se u osminu finala Kupa Srbije takođe, što dokazuje da za sada dobro radimo i da smo već dosta napredovali u odnosu na prošlu sezonu i kao klub i kao tim. Nadam se da ćemo u periodu pred nama,iz dana u dan, sve više napredovati a onda i svi zajedno videti koliki su nam trenutni dometi na kraju takmičarske sezone. Podsećamo, u 18h se igra utakmica protiv OK Jedinstvo čiji uživo prenos možete pratiti na youtube kanalu OK Karadjordje. 

SPORT VESTI GRADA TOPOLA