SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE SVILAJNAC ODRŽANA 04. DECEMBRA 2020. GODINE !!!

  • Autor: MEDIA PS / Opština Svilajnac

04/12/2020

Na sednici Štaba za Vanredne situacije Opštine Svilajnac na osnovu najnovijih izmena Uredba za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19,DONETE SU UREDBE koje će važiti do 15. decembra 2020. godine.


trong>Objekti koji mogu da rade samo od ponedeljka do petka u vremenu od 5 časova ujutru do 17 časova uveče su ugostiteljski objekti, kladionice, kozmetički, frizerski i saloni lepote, zatim fitnes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju, trgovinske i druge radnje sa neprehrambenom robom.

Neograničeno radno vreme tokom cele nedelje  će da imaju samo apoteke i bezninske pumpe, ali će pumpe moći da toče samo gorivo, bez prodaje drugih artikala, takodjeće cele nedelje moći će da rade trgovinski, ugostiteljski i slični objekti koji će vršiti dostavu hrane.

Takodje će tokom cele nedelje moći da rade neograničeno i sportski i fitnes centri, kao i teretane i bazeni kada se koriste u svrhu treninga i priprema isključivo za registrovana takmičenja u nadležnosti nadležnih nacionalnih sportskih centara. 

Odredjuje se radno vreme trgovinskih i drugih radnji u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda i trafika, tj, kioska, u vremenu od 05 do 21 čas, uključujući i subotu i nedelju. 

Sve druge radnje, uključujući obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i sl. radnje, servisi i tehnički servisi, mogu da rade svakim danom, uključujući i subotu, svakim danom, u vremenu od 05 do 17 časova.


Radno vreme Centra za kulturu Svilajnac i Resavske biblioteke Svilajnac moći će da rade svakim danom, uključujući i subotu i nedelju, u vremenu od 05 do 17 časova.

Zelena pijaca će raditi svakog dana, u vremenu od 06 do 15 časova, uključujuću i subotu i nedelju.

Sprovodjenje mera zaštite iz ove uredbe Komunalna inspekcija Odeljenja za inspekcijski nadzor i poljoprivredu Opštinske uprave opštine Svilajnac.

Novčana kazna za ne nošenje maske za fizička lica biće 5 000 dinara, dok su ostale kazne takodje propisane zakonom.

Više o tome pogledajte u linku koji se nalazi na zvaničnoj stranici opštine Svilajnac.

VESTI GRADA SVILAJNAC