Prirodnjački Centar Srbije u Svilajncu nudi razne zanimljivosti posetiocima za prvomajske praznike!!!

28/04/2018

[views]

Pošto ćete svakako imati slobodne dane za 1. maj, a dosadilo vam je da svake godine odlazite na isto mesto u okolini vašeg mesta da tu provedete 1. maj, možda je ideja da posetite Prirodnjački centar u Svilajncu i malo osvežite svakodnevnicu, prava.

trong>Prirodnjački centar Srbije Svilajnac predstavlja spoj nauke, obrazovanja, zabave i turizma na jednom mestu, na vrlo specifičan način. Takav koncept čini ga jedinstvenim u ovom delu Evrope. Otvoren je 29. juna 2015. godine.

Atraktivnost Prirodnjačkog centra Srbije ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog (muzejskog) prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom. Muzejski deo Prirodnjačkog centra Srbije čini 8 tematskih izložbi, koje se nalaze u samom objektu, dok se jedna izložba nalazi u parku, u unutrašnjosti modela vulkana.

Na izradi svih postavki učestvovali su stručnjaci Prirodnjačkog muzeja iz Beograda, Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i kustosi Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.

DINOSVILLE je smešten u parku Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu. Prestavlja pravu oazu zabave i razonode. Sadrži dino izložbu, vulkan, suvenirnicu, restoran i igraonicu za decu a sve je smešteno u autentično okruženje i atmosferu.


Kroz dino izložbu upoznaćete se sa osobinama i zanimljivostima i ostalih dinosaurusa, a neki od njih su Diplodokus, Dinonihus, Plesiosaurus, Pteranodon, Triceratops, Alosaurus i mnogi drugi.

Obod parka sadrži kafe-restoran za predah i opuštanje. Ovde možete probati brojne specijalitete ili se osvežiti uz jedinstven pogled na ceo park.

Cena karte za odrasle je 500 dinara, za decu do 12 godina je 350 dinara, dok je za malu decu do 3 godine besplatno.

Tom perilikom možete iznajmiti besplatno bicikle za obilazak parka, a u pauzi možete ručati u restoranu.

Zato, sa svojom porodicom, društvom, dragom osobom, odvojite par sati i dodjite da posetite jedinstven i interesantan Prirodnjački centar u Svilajncu.

VESTI GRADA SVILAJNAC