PARAĆIN ZA ACU

  • Autor i foto: Danijela Stojanović

15/05/2018

[views]

Paraćin- Da u Paraćinu žive ljudi dobrog srca dokaz su manifestacije organizovane u cilju prikupljanja pomoći za operaciju jedanaestogodišnjeg sugrađanina Aleksandra Petrovića.

Foto: D.Stojanovic

Aca je rođen sa artrogripozom, imao je do sada 3 operacije od kojih je samo 1 bila uspešna. S obziron da rast izaziva sve veće probleme Aci je neophodna hitna operacija od strane  ruskog hirurga Dimitrija Popkova koji garantuje uspešnost zahvata.
Paraćinci su poželeli da pomognu ovom dečaku, kako kažu – da mu 11.rođendan bude stvarno srećan.
U četvrtak, 10.05. u paraćinskom pozorištu od 11h  i 13h izvedene su pobedničke pesme sa Mini-tini fest-a. U publici su se sa svojim učiteljicama okupili mlađi razredi osnovnih škola u Paraćinu. Umesto ulaznice publika je davala dobrovoljni prilog namenjen malom Aci. Ovu organizaciju je osmislio i uključio se u realizaciju gospodin Vojkan Ristić, član veća opštinskog odbora koji je zadužen za obrazovanje i kulturu u Paraćinu.


U akciji prikupljanja pomoći Aci učestvovao je i književni klub „Mirko Banjević“ organizujući takođe 10.05. književno veče „Knjiga solidarnosti“ sa aukcijskom prodajom knjiga. Publika je od 19 sati uz prelepe stihove okupljenih pesnika uživala i u pesmama hora kluba za penzionere, starije i mlađe pevačke etno grupe iz Zabrege.

„Radost je videti dete sa verom i nadom u srcu i ja verujemda će Aca uskoro trčati za loptom sa svojim vršnjacima“ –  rekla nam je Olga Mančić Ružić -Lodika, predsednica ovog književnog kluba. „Želim i apelujem da ova akcija probudi savest i svest ljudi, da i oni koji zaista mogu više pomoći da to i urade. Hvala i Daci što je taj apel uputila nama i probudila i naša pesnička srca i što smo bili deo te humane akcije.“

aca4
PARAĆIN ZA ACU
IMG-b32edfa19c1f4af35e5f5b870fa6f587-V
PARAĆIN ZA ACU
PARAĆIN ZA ACU
aca333

Aukcijska prodaja knjiga još uvek traje, za više detalja obratite se našem portalu.

Već u petak, 11.05. održano je u hali sportova „Veče folklora – za Acin siguran korak“. Organizaciju ove manifestacije pomogli su KUD „Branko Krsmanović“ i KUD „Boki“ iz Paraćina. Na početku večeri prisutnima se obratila naša novinarka D.S. koja je učestvovala u organizaciji, pozdravila je sve prisutne i zahvalila se na učešću u akciji za Acu, a zatim rekavši Aci :“ Ovu ćemo borbu zajedno“. Prvi na scenu je stupio Aca Eremija, član društva za cerebralnu i dečiju paralizu. Na trenutak je okrenuo glavu od svoje životne borbe želeći da pomogne svom imenjaku. Zatim su nastupala kulturno umetnička društva iz Paraćina i okoline, kao i vrlo uspešni učenici harmonike Vladimir Obrenović i Nikola Simić.
Akcija prikupljanja pomoći za Aleksandra Petrovića nastavlja se dok ne bude skupljen novac neophodan za operaciju. Kutije za stavljanje dobrovoljnog priloga postavljene su u nekoliko lokala kao i u O.Š „Radoje Domanović“.
Aci možemo pomoći i slanjem sms-a „474“ na 3030;
-iz Švajcarske sms „human 474“ na 455.
Takođe se mogu izvršiti i uplate na žr:
-dinarski – 160-496167-40
-devizni – 00-540-00025898
IBAN br – RS35160005400002589803

VESTI GRADA PARAĆIN