„NAČIN ŽIVLJENJA“ Dejana Stanisavljevića ugledao svetlost dana !!

  • Autor: Danijela Stojanović

12/05/2018

[views]

Paraćin- U ponedeljak, 14.05. u atriumu gradske biblioteke u Paraćinu, od 19 sati biće održana promocija prve knjige Dejana Stanisavljevića – Meseca.

Kako on to kaže:“Dosta je bilo recitacija,sada je na redu prava poezija!“

Dejan je rođen 14.05.1968. u Paraćinu, tako da će njegova poezija ugledati svetlost dana na dan kada je i on ugledao svet. Njegove pesme objavljivao je „Venac“ Dečijih novina u Gornjem Milanovcu, jagodinski „Novi put“, nakadašnji paraćinski časopis „14 dana“, list „Novi Popovac“..

viber image3
viber image4
viber image5
viber image6 (480 x 480)

Ovaj postmodernista aktivno učestvuje na pesničkim susretima, maratonima i poetskim pozornicama i svojim stihovima se suprotstavlja kiču kojim smo danas okruženi. Brojna priznanja kojim je nagrađivan širom bivše Jugoslavije dokazuju kvalitet i težinu Dejanovih stihova. Dobitnik je i nagrade Poeta Primus, zatim mnogih priznanja na pesničkim olimpijadama i Poetskim pozornicama. Pesma „Jadni Betoven“ odnela je nagradu u nekadašnjem Titogradu. Umesto zrelog pisca ozbiljnih godina, na iznenađenje žirija, na scenu je stupio tada petnaestogodišnji Dejan Stanisavljević. Dejan živi i stvara u Paraćinu, a veliku podršku i inspiraciju pronalazi u svojoj supruzi, pesnikinji Biljani Stanisavljević. Uz nju je ovaj pesnik pronašao sebe.
„Način življenja“ je projekat odobren na konkursu za projekte u kulturi opštine Paraćin za 2018-u godinu.
Ljubitelji poezije moći će da uživaju u stihovima Dejana Stanisavljevića 14.05. u atriumu biblioteke „Dr Vićentije Rakić“ od 19 sati.

VESTI GRADA PARAĆIN