Na teritoriji opštine Despotovac ukupno je 12 lica pozitivno na virus COVID-19 !!!

  • Autor: G.V.D../MEDIA PS

25/04/2020

Ćuprija- Zaključno sa današnjim danom, na teritoriji opštine Despotovac ukupno je 12 lica pozitivno na virus COVID-19. Većina pozitivnih su pacijenti-korisnici hemodijalize bolnice u Ćupriji.


Novooboleli su smešteni u Kliničko bolnički centar „Zemun“ u Beogradu tokom vikenda, a svi sumnjivi koji su bili u bliskom kontaktu su tokom dana testirani i očekuju se rezultati. Situacija je pod kontrolom, porodice obolelih su zbrinute – nalaze se u izolaciji, tako da naši građani nema potrebe da brinu i strahuju.

Situacija je mirna i u domu za stara lica Centra za socijalni rad, kao i u stacionaru Doma zdravlja, gde nema ni jedan slučaj pozitivnih na virus COVID-19. Od prvog dana su sprovedene sve neophodne mere koje je predložila struka, kako bi se korisnici ovih ustanova, koji su najosetljivija kategorija, maksimalno zaštitili.


Veoma je važno da se nastavi sa pridržavanjem mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, jer ćemo na taj način brinuti kako o sebi i svojim najbližima, tako i o ljudima iz našeg okruženja. Lokalna samouprava će u narednom periodu ulagati napore u suzbijanju mogućnosti širenja zaraze i činiti sve da građani ostanu bezbedni.

         Gradske Vesti Despotovac

VESTI GRADA DESPOTOVAC