VUKOVCI postigli odlične rezultate na 15.KREATIVNOJ ČAROLIJI u kategoriji literarnog stvaralaštva!!!

 • Izvor: Kreativna radionica

23/04/2019

Poštovani učesnici 15.konkursa i prijatelji festivala „KREATIVNA ČAROLIJA“,

trong>Želimo da vas obavestimo da je 1. aprila završen 15.konkurs dečjeg filmskog, dramskog, muzičkog, likovnog i literarnog stvaralaštva, a na kojem je učešće uzelo preko 4000 dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. U pet kategorija učestvovalo je više od 500 škola iz zemlje i inostranstva. Za svaku od ovih 5 kategorija zasedao je stručni žiri i doneo odluke o finalistima takmičenja. Ove godine kriterijumi su bili nešto oštriji, nego što ste navikli. Ovaj put je bila istinska privilegija naći se na listi pohvaljenih učenika, sasvim je ispravno reći da su plasirani u isti mah i ovgodišnji pobednici:

 • U kategoriji likovnog stvaralaštva u finalni deo takmičenja plasiralo se 14 odeljenjskih grupa i 81  pojedinac, nešto više od 300 dece.
 • U kategoriji literarnog stvaralaštva u finalni deo takmičenja plasiralo se 28 dece;
 • U kategoriji filmskog stvaralaštva u finalni deo takmičenja plasiralo se 5 odeljenjskih grupa, nešto više od 100 dece; 
 • U kategoriji dramskog stvaralaštva plasiralo se 6 pozorišnih grupa, oko 70 dece;
 • U kategoriji muzičkog stvaralaštva plasiralo se 17 dece iz 8 škola koji izvode 8 vokalnih kompozicija;

Ovde možete preuzeti spiskove finalista u sve četiri kategorije:

1.Rezultati-Literarno stvaralaštvo_2019_latinica

2.rezultati – likovno stvaralaštvo 2019 engleski

3.Rrezultati – Dečji film_2019_latinica

4.Rezultati-Decja predstava 2019 latinica

5.Rezultati-Vokalna kompozicija_2019_latinica

ZENA1111 (600 x 155)
TA
taksi 1 (600 x 154)
taksi 5 (600 x 154)
taksi4 (600 x 154)

Želimo da podelimo sa vama i informaciju da će ove godine fetsival trajati dva dana, kao i prethodnih, ali drugi dan, zbog vaših molbi i preporuka, biće posvećen isključivo obilasku turističkih potencijala Banje Vrujci i Mionice.

I ove godine, festivalu mogu prisustvovati pojedinci i organizovane predškolske i osnovnoškolske grupe koje nisu učestvovale u konkursu. Tema ovogodišnjeg karenvala dečjih čudesa je „Lepota različitosti-Narodi sveta“. Prijave su u toku na ovom linku.

Prvog dana festivala, 25. maja, svi prisutni mogu pogledati:

 • Izložbu 328 autora likovnih i literarnih na otvorenom prostoru ispred glavne bine u banji Vrujci u periodu od 9-20 časova.
 • Šest dečjih pozorišnih predstava publika će moći pogledati od 12.00 časova,
 • Filmska ostvarenja 5 odeljenjskih zajednica, publika će moći da vidi od 17.30 časova na glavnoj bini ispred Hotela „Vrujci“.
 • Osam muzičkih ostvarenja  17 dece iz 8 škola, moći ćete luti od 18.30 časova.
 • Pobednici u svih 5 dečjih kategorija biće poznati od 19.00 sati kada će biti dodeljene i nagrade.

Sve ove grupe imaće priliku, osim prisustva prvom danu festivalu, da besplatno posete i Dečji istraživački centar Čarobno selo u periodu od 14.30 – 16.30. Za posetu Čarobnom selu već postoji ogromno interesovanje, te je važno da se ranije najavite, kako bismo napravili raspored poseta do popunjenja dnevnog kapaciteta.

Drugog dana festivala, 26.maja, organizator će, za razliku od dosadašnje prakse, za pohvaljene učenike i njihvove nastavnike, koji budu sa nama drugog dana festivala, organzovati turistički obilazak mioničkog kraja. Turistički obilazak se planira u terminu od 10-13 časova. Svi učesnici, koji žele da se upoznaju sa turističkim i kulturno-istorijskim lepotama mioničkog kraja, imaće priliku da se za to prijave prvog dana  festivala prilikom registracije.

Važno  je, u cilju dobre organizacije, da potvrdite dolazak popunjavanjem elektronskog prijavnog formulara, najdalje do 5. maja 2019. godinče.

VESTI GRADA ĆUPRIJA