Učenici Tehničke škole iz Ćuprije sa profesorima posetili Treći niški oldtajmer skup

Izvor, foto: tehnička škola

U subotu, 21. maja, učenici Tehničke škole, u pratnji šestoro nastavnika, psihologa i direktora škole, posetili su Treći niški oldtajmer skup, organizovan u centru Niša.

Učenici Tehničke škole iz Ćuprije sa profesorima posetili Treći niški oldtajmer skup

Osim prilike da vide oko 70 vremešnih lepotana četvorotočkaša sa Balkana, od kojih su neki u devetoj deceniji, posetili su i Džez muzej koji je smešten u okviru kompleksa Niške tvrđave, te je nezaobilazna bila i poseta Gradskoj bašti i Bali Begovoj džamiji iz 16. veka. Nakon toga, učenici su mogli da vide kako izgleda jedini očuvani deo niške čaršije izgrađen u prvoj polovini 18. veka – Kazandžijsko sokače i da se prošetaju pešačkom zonom.

Pre posete skupu koji je planiran u poslepodnevnim časovima, učenici su imali priliku da provedu neko vreme u Sokobanji i upoznaju se sa njenim znamenitostima – gradskom crkvom Svetog Preobraženja, Konakom Miloša Obrenovića, plažom „Župan“ na reci Moravici i amamom, turskim kupatilom, koje se nalazi na Mermernom šetalištu.Učenici, kao i njihova pratnja, poneli su iz ovih mesta najlepše utiske.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA