U Opštoj bolnici Ćuprija trenutno nema obolelih lekara, medicinskog ili nemedicinskog osoblja !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje

12/07/2020

Ćuprija- U Opštoj bolnici Ćuprija trenutno nema obolelih lekara, medicinskog ili nemedicinskog osoblja, tako da je po pitanju koronavirusa situacija u našoj ustanovi drastično bolja nego pre – izjavio Ivan Milojević zamenik direktora Opšte bolnice Ćuprija zadužen za medicinska pitanja.


Prema rečima dr Milojevića, zbog pojačane aktivnosti virusa prošireni su bolnički kapaciteti za prijem i lečenje obolelih od covid-19. Za rad sa ovim pacijentima opredeljeno je pet odeljenja.

To su Infektivno, Grudno, Odeljenje endokrinologije, Centar za rehabilitaciju i kovid-šok, a pored njih tu je i trijažni kontejner koji je postavljen u krugu bolnice. U ovom trenutku se na bolničkom lečenju nalazi oko 30 pacijenata, slično kao u aprilu, ali pritisak na bolničke kapacitete u smislu broja pacijenata iz Ćuprije nije tako intenzivan. To znači da smo izgleda izvukli neku pouku.


S obzirom da su preventivne mere vraćene na najviši mogući nivo, u Opštoj bolnici poštuje se stroga procedura prilikom prijema, koja podjednako važi i za pacijente i za zdravstvene radnike. Zato je i postavljena montažna jedinica za trijažu, koja služi kao kovid ambulanta – nastavlja dr Milojević.

Među pacijentima na trijaži ima i pozitivnih na koronavirus, ali i negativnih sa nekom respiratornom tegobom, kojima se dalje pruža adekvatna pomoć. Sem toga, na ulazu u krug bolnice i na svako od odeljenja vrši se merenje temperature, a posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske. 

Obavezna je i dezinfekcija ruku, a zadržavanje pacijenata na odeljenjima svedeno je na najmanju moguću meru. U čekaonicima je dozvoljen boravak najviše dva pacijenta uz držanje propisane distance, prenosi portal TV Pomoravlje..

Znam da građanima smeta što čekaju napolju i što to ponekad traje duže nego inače, ali bih da ih zamolim za malo strpljenja. Bolje je čekati napolju nego se grupisati u većem broju u zatvorenom prostoru. Jedino uz disciplinu i poštovanje propisa ćemo uspeti da održimo situaciju na ovom nivou – poručio je dr Ivan Milojević.

VESTI GRADA ĆUPRIJA