Molimo građane da budu odgovorni-U opštini Ćuprija, samo u februaru broj zaraženih virusom CoViD-19 iznosio je 543 !!!

  • Autor: O.Ć./ MEDIA PS

01/03/2021

Ćuprija- „Broj zaraženih virusom CoViD-19 u opštini Ćuprija, samo u februaru, iznosio je 543, ali je stanje postalo alarmantno u poslednjoj nedelji februara, kada se procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih kretao između 40 i 50 odsto!


U ovoj fazi epidemije, nakon godinu dana borbe, bez poštovanja opštih mera i primene vakcine do broja kojim ćemo da postignemo kolektivni imunitet, mi definitivno nemamo šanse da izađemo iz ovog začaranog kruga!“, rekao je danas na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije dr Goran Radovanović, direktor Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“, opisujući trenutno epidemiološko stanje u opštini Ćuprija kao izuzetno nepovoljno.
Potpuno saglasan sa njim bio je dr Slobodan Gajić, direktor Opšte bolnice Ćuprija, koji je ocenio da je „situacija alarmantna iz više razloga“, potkrepivši svoju tvrdnju podatkom da je za samo 16 dana broj naših sugrađana koji se leče u kovid sistemu Opšte bolnice Ćuprija porastao za skoro tri puta – od 23 koji su se lečili 12. februara do 68 građana opštine Ćuprija, koliko je njih bilo jutros u OB Ćuprija zbog zdravstvenih problema izazvanih virusom korone.


Lekari su i danas na kriznom štabu apelovali na građane da sačekaju još neko vreme sa opuštenijim načinom života, a kako kažu – narednih 30-tak dana moglo bi da bude ključno u borbi protiv CoViD-19, stoji na sajtu opštine cuprija.rs

Takođe, Gajić i Radovanović strahuju da bi uskoro – ako ne budemo vodili računa – mogao da se ponovi decembarski scenario, kada je u Pomoravskom okrugu od posledica korone umrlo skoro 200 ljudi! 

I ako vam ovakvi apeli nisu dovoljni, imajte u vidu da su medicinari, posebno oni u „crvenoj kovid zoni“, fizički, psihički i emotivno „blizu tačke pucanja“ jer, kako neko danas reče, „nije lako da viđate sugrađane koji gube bitku protiv korone u 40. ili 50. godini života“. A to se upravo dešavalo ovih dana.

Više slika pogledajte na facebook stranici opštine Ćuprija klik OVDE

VESTI GRADA ĆUPRIJA