U Ćupriji je u organizaciji Narodne biblioteke „Dušan Matić“ održana promocija drugog toma trilogije Svetioničar – „Pritajeno zlo“!!!

  • Izvor/foto : Narodna biblioteka Dušan Matić

15/08/2018

[views]

Ćuprija-U organizaciji Narodne biblioteke „Dušan Matić“, juče je održana promocija drugog toma trilogije Svetioničar, „Pritajeno zlo“, autora Mladena Đorđevića. Ovaj roman redstavlja direktni nastavak na roman „Vesnici oluje“, u izdanju izdavačke kuće iz Beograda, „Otvorena Knjiga“.

trong>O romanu i o distropijskom neo-noar žanru govorili su predsednik Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo Drakoniš“ i književni kritičar Darko Stanković, kao i mladi niški pisac i vrsni poznavalac horor žanra, Mladen Stanisavljević.
Mladen Đorđević rođen je juna 1986. godine u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu za pravo, bezbednost i saobraćaj – Konstantin Veliki, takođe u Nišu. Pisanjem se bavi nekoliko godina. Zajedno sa ocem, prof. Dr Radomirom Đorđevićem bavio se kucanjem i uređivanjem kolumni u časopisu „Serbona“. Iza sebe ima brojne kratke priče, dok su mu pojedini tekstovi objavljeni u niškom časopisu „Gradina“, zbirci priča „Čuvari zlatnog runa“ i u elektronskoj zbirci „Beskrajne priče. Ljubitelj je žanrova kao što su ratne novele, naučna i epska fantastika, avanture, trileri i misterije.

TAXI S3 (600 x 155)
doberman 124) (600 x 150)

Višeslojna struktura priče, hibrid žanrova i nadasve, težina moralnih pouka koje se mogu pronaći u romanu, testiraće vašu želju za odgonetanjem misterija i onoga što se krije u tami, a od čega se i ona sama boji.
Svetioničar zna šta svetlost predstavlja, ali da bi spoznao njen značaj, prvo mora upoznati i izboriti se sa sopstvenom tamom. On osvetljava i predvodi, ne zbog sebe, već zbog drugih.
U Narodnoj biblioteci je veliko interesovanje za oba romana.

VESTI GRADA ĆUPRIJA