U Ćupriji 19. januara aktiviran je kol centar gde gradjani telefonskim putem mogu da se prijave za vakcinaciju protiv covid 19 !!!

17/01/2021

POČELA MASOVNA VAKCINACIJA PROTIV KORONAVIRUSA

Ćuprija- U prostorijama Opštinske uprave Opštine Ćuprija 19. januara aktiviran je kol centar preko koga građani telefonskim putem mogu da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa.


trong>Rad kol centra je u nadležnosti Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, a prema rečima Jadranke Đorđević, koordinatorke za vakcinaciju u opštini Ćuprija, njegova uloga je da građanima koji nemaju pristup internetu ili nisu vični korišćenju računara omogući da iskažu interesovanje za imunizaciju protiv kovida-19, prenosi TV POMORAVLJE.

„Procedura je potpuno ista kao kad se prijavljujete na portalu eUprava,s tim što operater kol centra umesto vas popunjava zahtev na osnovu podataka koje ste izdiktirali preko telefona, a zatim pozivaocu stiže SMS poruka kao potvrda da je zahtev poslat. 

To je velika olakšica za sve one koji bilo iz kog razloga ne mogu sami da se prijave elektronski, pogotovo što jedna osoba može da prijavi više lica – bilo članove porodice, bilo komšije ili prijatelje.


Republička Agencija za lekove i medicinska sredstva do sada je odobrila vakcinu proizvođača “Fajzer-Biontek”, rusku “Sputnjik” i kinesku vakcinu kompanije “Sinofarm”. Kol centar takođe ima zadatak da na osnovu dobijenih spiskova građana koji su se već prijavili na portalu eUprava ili na telefon 0800 222 334, organizuje i njihovu vakcinaciju – objašnjava Jadranka Đorđević.

Mi smo dobili spiskove svih građana Ćuprije koji su se već prijavili za vakcinaciju, i nadalje ćemo ih pozivati da ih obavestimo o terminu. Dan i vreme vakcinacije zavise od toga da li pripadaju nekoj prioritetnoj kategoriji, profesionalno ili starosno, kao i od toga za koju vakcinu su iskazali interesovanje.“

Svi građani opštine Ćuprija koji bi želeli da se vakcinišu protiv koronavirusa, a da to nisu učinili, svakog radnog dana od 8 do 18 sati mogu da kontaktiraju kol centar pozivanjem broja 035/8476-538

VESTI GRADA ĆUPRIJA