Lokalna samouprava u Ćupriji finansira sa 200.000 dinara projekat „Sportski i zabavni sadržaji u Slavijanskom parku“ !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje

04/03/2021

Ćuprija’- Pored Moravskog parka, park na Slaviji najveća je parkovska zelena površina u gradu. Starosedeoci Treće mesne zajednice kažu da je izgrađen 60-tih godina prošlog veka i da se do današnjih dana njegov izgled nije značajno menjao.


Zato je na inicijativu građana, lokalna samouprava u okviru projekta „Direktno učešće građana“ odabrala da sa 200.000 dinara finansira projekat „Sportski i zabavni sadržaji u Slavijanskom parku“ i zabavnim mobilijarom oplemeni ovaj prostor, prenosi TV Pomoravlje.

U parku već postoji trim staza a u planu je da se u skorije vreme obnovi i nekadašnja teretana na otvorenom i postave klupe.


U saradnji sa JKP ” Ravno 2014. koje se stara o ćuprijskim zelenim oazama, stabla koja su već dotrajala i prete da ugroze bezbednost posetilaca biće zamenjena a park podmlađen novim sadnicama.

Stanovnici Slavije saglasni su u tome da sve što dodatno bude urađeno na ovoj parkovskoj površini biće samo korak u ostvarenju njihove želje da ova zelena oaza ostane u zalog nekim budućim generacijama.

VESTI GRADA ĆUPRIJA