MARIJI PETROVIĆ profesorki medicinske škole u Ćupriji SVETOSAVSKA POVELjA !!!

25/01/2021

Ćuprija- Verna svojoj tradiciji, tradiciji školstva i pravoslavlja, Medicinska škola obeležila je Svetog Savu. Slava svih hramova obrazovanja iz objektivnih razloga ove godine protekla je u skromnijem maniru, ali svakako dostojanstveno, onako kako dolikuje prvom srpskom prosvetitelju, književniku, diplomati.


Foto: TV POMORAVLJE

Kolegijum Medicinske škole svake godine iz svojih redova izabere predavača koji se dosadašnjim radom i profesionalnim zalaganjem istakao kao figura koja nesebično daje sebe, učeći đake pravim vrednostima čak i u vremenima kada to nije nimalo lako. 

Ovoga puta izbor dobitnika Svetosavske povelje je pao na Mariju Petrović, profesorku Zdravstvene nege.


„Velika je čast i zadovoljstvo dobiti ovo priznanje, jer to znači da su moje napore prepoznali pedagoški kolegijum i nastavničko veće na čelu sa direktorkom Marinković. Trudiću se da u budućnosti opravdam poverenje, ali i da na neki način dam vetar u leđa svojim kolegama.“

U svetlu pandemije kovida-19 Medicinska škola svetosavske zahvalnice dodelila je svojim stručnim saradnicima iz oblasti medicine, među kojima su dr Ivica Jocić, dr Slavica Đorđević, dr Anđelka Radović i dr Miloš Krstić. Zahvalnica škole takođe je otišla u ruke vaspitačici Svetlani Mijajlović, učenicama Senki Smiljanić i Katarini Jovanović kao autorkama nagrađenih eseja “Svi zajedno za rodnu ravnopravnost” i “Moja otadžbina Srbija”, te učenici Anđeli Đorđević,  prenosi TV Pomoravlje.

VESTI GRADA ĆUPRIJA