Drugu godinu zaredom Uroš Rajić najbolji u plivanju za časni krst u Ćupriji !!!

  • Autor: MEDIA PS/ Sasa Prokić

16/01/2021

Ćuprija- Zbog epidemiloske sitaucije ove godine, a i zbog zamućenosti reke Morave i zbog bezbedonosne situacije učesnika, ovogodišnja trka za časni krst odžana je na bazenima hotela “Plaža” u Ćupriji.


Foto: Opština Ćuprija

Na ovoj trci po veoma hladnm vremenu bilo je 20-tak najhrabrijih učesnika.

I ove godine, kao i prošle najbrži je bio Uroš Rajić, a najveće iznenandjenje bio je mladi Mario Lajb, ucenik OŠ “Đura Jakšić”, koji je bio odmah iza Uroša, kako bi se sportski reklo, mali Mario disao je Urošu za vrat..

I Tako je Uroš još jednom dobio zlatnik, tradicionalni dar Opštine Ćuprija koji se dodeljuje onom ko prvi stigne do Časnog krsta, a ostali učesnici su dobili ikonu zahvalnicu.


Kako stoji na facebook stranici opštine Ćuprija, Jovica Antić, predsednik Opštine Ćuprija, prilikom obilaska učesnika bogojavljenskog plivanja koji su se nalazili u Crkvi sv. Đorđa, poželeo je svim građanima da im se ispune želje, uz tradicionalni pozdrav: „Bog se javi!“

Foto: Opština Ćuprija

Do sledećeg Bogojavljanja i trke za Časni krst, Uroš je najbrži, ali svi koji su učestvali u ovogodišnjoj trci za Časni krst po veoma hladnom vremenu su i sami pobednici, a mali Mario Lajb je ovakvim plivanjem ozbiljno najavio da će se sledeće godine za Časni krst ozbiljno boriti.

VESTI GRADA ĆUPRIJA