Nikola Veselinović – Predsednik LU „Selimir Sele Jevtić“ !!!

  • Autor: Dušan Makević

16/01/2021

Sa predsednikom LU „Selimir Sele Jevtić“ smo razgovarali o svemu po malo i saznali nešto novo što će zanimati sve ljubitelje ovog sporta, a naručito one koji su članovi ovog LU.


trong>D.M. Ovo ti je drugi mantat kao predsednik LU „Selimir Sele Jevtić“, a nas zanima da li si zadovoljan dosadašnjim postignućima i da li je moglo bolje?

Nikola Veselinović: Postigli smo mnogo, mnogo više nego bilo koji Upravni odbor do sada. Više nije bilo moguće jer LU živi isključivo od članarina lovaca. 

Sagrađen je lovački dom nakon 100 godina postojanja. Grad nije do kraja prepoznao svih ovih godina značaj postojanja lovačkog udruženja, pre svega kao institucije u smislu najvećeg članstva, članstva gde svakog od članova znate po ličnoj karti. 

Bitno je naglasiti da je u proteklom periodu svake godine propraćen svaki konkurs Ministarstva poljoprivrede i povučeno preko 3,5 miliona dinara.Takođe od Ministarstva turizma odobrena su nam sredstva za izgradnju repro centra u visini od 4 miliona dinara.D.M. Koliko trenutno ima članova LU i koliko sekcija ono broji?

Nikola Veselinović: Imamo 650 članova u okviru 22 sekcije.

D.M. Da li je istina da će biti zabranjen lov na srndaća i zeca u pojedinim sekcijama jer ga nema dovoljno što zbog druge divljači i ruke krivolovaca?

Nikola Veselinović:  Nije istina za srneću divljač i zeca.
Zec se apsolutno povećava u lovištu, kontrolisaniji je lov nego ranijih godina. Srneće divljači ima onoliko koliko je i moguće kod nas u lovištu Dobrava, koje sve više ugroženo asfaltnim putevima i industrijskom zonom, ali to je već povereno sekcijama i predsednicima da sagledaju činjenicno stanje i predlože optimalni broj jedinki za odstrel. Naravno da im je ostavljena mogućnost i da odrede lovostaj u vremenskom periodu kako bi domacinski gazdovali. Ali ima i slučajeva gde se prećutkuje krivolov kao što je sekcija Majur. U proteklom periodu zajedno sa policijskim službenicima imali smo otkrivanje krivolova na teritoriji sekcije Majur i tada je uhapšeno lice iz Majura i proces je pred sudom.

D.M. Šta je to što možemo očekivati u ovoj, ali i sledećoj godini od LU ?

Nikola Veselinović: U ovom mandatu, odnosno u ovoj godini krećemo sa izgradnjom repro centra divlje svinje koji će poboljšati komercijanu ponudu našeg udruženja kao i završetak izgradnje fazanerije kapaciteta od 1000 komada fazanskih pilića starosti od 16 nedelja i to će nam znatno smanjiti planirane troškove predviđene finansijskim planom.

Predsedniče Nikola hvala što ste govorili za naš portal. 

VESTI GRADA ŠABAC