Demineri će u četvrtak uništavati neeksplodirana ubojna sredstva 

Prema obaveštenju koje je iz Vojne pošte 9932 stiglo u Opštinsku upravu opštine Ćuprija, u četvrtak, 17. novembra, od 12 do 15 časova demineri će uništavati neeksplodirana ubojna sredstva u zoni: Paraćinske utrine, naselje „7. juli“, Karađorđevo brdo – jezero Vezirovac.  

Za vreme akcije uništavanja biće zatvoren za saobraćaj nekategorisani put od naselja „7. jul“ do jezera na Vezirovcu, a Vojska Srbije u obaveštenju upućuje molbu da se stanovništvo i stoka iz ovog opasnog područja evakuišu pre početka uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava, navodi se na sajtu opštine Ćuprija.

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari, čije se komande moraju bezuslovno poštovati.

Završetak uništenja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.

Ujedno, Vojska Srbije upozorava stanovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu Komandu Vojske Srbije.

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova, kao ni za štetu po ljude i stoku koji bi mogli da se nađu u reonu aktivnosti u četvrtak od 12 do 15 sati, zaključuje se u obaveštenju Vojne pošte 9932 Vojske Srbije.

Izvor, foto: cuprija.rs

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA VESTI GRADA PARAĆIN