Samodisciplina i individualna odgovornost treba da budu na najvišem mogućem nivou!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

05/07/2020

ČAČAK – Bolnički kapaciteti su na izmaku, virus je podivljao i apelujem na građane da maksimalno odgovorno shvate trenutnu situaciju u našem gradu, poručio je Dragan Bisenić, ispred GG „Čačak je naš“.

trong>Prema njegovim rečima, bolnica je na ivici kapaciteta i veoma je moguće da ova zdravstvena ustanova postane dostupna samo zaraženim pacijentima.

„To bi praktično značilo prestanak pružanja usluga svim ostalim bolesnicima koji nisu inficirani korona virusom i slanje u druge gradove i za najmanje intervencije“, ocenio je Bisenić.

On kaže da je broj prijema potencijalno zaraženih u čačansku Opštu bolnicu ogroman, a kadar, prostor i oprema su limitirani.


„Zaposleni su na ivici izdržljivosti, njihovo eventualno veće oboljevanje dovodi u pitanje kompletnog bolničkog sistema. U situaciji kada je slična slika u gotovo celoj Evropi ne možemo se nadati pomoći sa strane“, ističe Bisenić.

On naglašava da samodisciplina i individualna odgovornost, kojih trenutno nema, treba da budu na najvišem mogućem nivou.

„Utičite na ljude iz Vašeg okruženja da shvate ozbiljnost situacije kako bi sačuvali živote i kako ne bi doživeli najgori mogući scenario“, zaključio je Bisenić.

VESTI GRADA ČAČAK