Životna priča Darka Đokića iz Valjeva

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Autor: Darija Petrović

Verujem da smo se svi barem jednom u životu susreli sa osobom koja se bori da preživi. Uz to, ima osoba koje svakodnevno prolaze kroz pakao, jer ih okolina i društvo osuđuje. Današnja priča je o jednom dečku koji se bori za egzistenciju, međutim trpi osudu i podsmevanje.

Foto: facebok Darko Djokić-uz odobrenje

Darko Đokić je rođen 13. 4. 1996. godine. Živi u Valjevu. Rođen je sa rascepom usne i nepca. Sa sedam godina je krenuo u redovnu školu, pohađao je prvi razred u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“. Zatim je prebačen u Osnovnu školu „Vladika Nikolaj Velimirović“ gde je bio od drugog do četvrtog razreda. Od četvrtog do osmog razreda bio je u školi za osobe sa posebnim potrebama. Otkriva nam da je u petom razredu naučio prve korake čitanja i pisanja. Dodaje da je u redovnim školama bio odbacivan i da je imao velike traume jer su ga deca ismevala zbog usporene motorike mozga i izgleda. Učitelji ga nisu gledali drugačije, trudili su se da objasne deci da to što rade nije lepo.

Na naše pitanje sa kim živi i sa kakvim problemima se susreće, Darko odgovara sledeće:

„Živim sa majkom. Moji roditelji su razvedeni. Otac nas je napustio i ostavio u velikim dugovima. Majka i ja smo ostali da živimo kao podstanari, primali smo socijalnu pomoć.

Otkriva da sa majkom ima dobar odnos.

Njegovo trenutno stambeno stanje je malo komplikovano jer on i majka žive od veoma malih primanja, a kako je Darko je rekao, trenutno su dužni jednu kiriju. Kirija mu je 9 000 dinara.

U moru loših i tužnih uspomena, pamti i jednu lepu. Učešće u emisiji „Trenutak iz sna“ za njega je bila prekretnica u životu. Iz emisije nosi divne utiske, rado se seti voditeljke Tijane i ostalog kolektiva.

Predlagano mu je učlanjenje u neka udruženja koja bi mu pomogla oko svega, međutim, pokušao je, ali ubrzo je napustio, jer se nije osećao prihvaćenim.

Njegova jedina želja je krov nad glavom koji on sam ne može da obezbedi, Jedino šta Darko želi je da se oseća sigurno i da nema probleme i da bude prihvaćen od ljudi, bez obzira na sve.

Sreću nalazi u menjanju frizura i dosta slobodnog vremena provodi na društvenim mrežama.

Za kraj, javnosti poručuje da malo više obrati pažnju na sirotinju, da ne ismeva i ne kritikuje ako ne može da pomogne, rekao je Darko.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI