Tribina „Internet i umetnost – Psihoterapija na internetu“ 14. avgusta u klubu „Tribina mladih“!!!

  • Izvor: KC Novi Sad

09/08/2019

Tribina „Internet i umetnost – Psihoterapija na internetu“ biće održana u sredu, 14. avgusta u 19 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

trong>Na tribini će o ovoj temi govoriti Željko Injac – internet novinar, Predrag Filipović – inženjer i Stefan Mitrović Jokanović – psiholog i psihoterapeut.
Psihoterapija kao zdravstvena praksa na ovim prostorima i dalje predstavlja tabu temu, potkovanu verovanjem da kod psihologa idu isključivo ljudi sa duševnim dijagnozama, kojima je potrebno lečenje. Uzrok tome je manjak edukacije naroda o koučingu, psihološkom savetovanju, psihoterapiji i psihijatriskoj praksi, kao međusobno veoma različitim disciplinama psihologije, nauke koja izučava ljudski duh i njegov odnos sa sopstvenim telom i zajednicom u kojoj živimo.

reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)


Međutim, oni koji imaju naviku da brinu o svom mentalnom zdravlju, u današnje vreme imaju mnogo više mogućnosti za to. Pojavom VOIP tehnologije i njenim razvojem, poslednjih godina, pa i duže od decenije, otvorila se i mogućnost savetovanja bez obzira u kom se delu sveta nalazimo. Odnosno, koučevi, savetnici i terapeuti, kao i njihovi klijenti, više nisu vezani za mesto i dobijaju veću mogućnost izbora. Koliko je održavanje mentalnog zdravlja bitno i kako možete doći do najboljeg savetnika za vas, saznaćete na ovoj tribini na kojoj će nam se pridružiti i Stefan Mitrović Jokanović, psiholog i psihoterapeut, predsednik psihološkog savetovališta Ubuntu.

SRBIJA GRADOVI