Jedinice Vojske Srbije od ponedeljka počinju sa vežbama gađanja iz pešadijskog naoružanja na strelištu “Peskovi“ kod sela Kusiće !!!

  • Izvor:novosti.rs

03/09/2018

[views]

VELIKO GRADIŠTE-Jedinice Vojske Srbije od ponedeljka počinju sa vežbama gađanja iz pešadijskog naoružanja na samostalnom automatizovanom strelištu “Peskovi“ kod sela Kusiće. Vežbe će se izvoditi 3, 4, 6, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 24, 25, 26 i 27. septembra.

trong>Tim danima na poligonu je zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega.

Poligonsko-strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “Ne idi dalje – gađa se!“ i obezbeđen stražarima.

Takođe, na poligonu je zabranjeno i prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova, jer su opasni po život. Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije, koja neće snositi odgovornost za eventualne nesrećne slučajeve.

SRBIJA GRADOVI